WoW!

Soluție naturistă la lipsa de calciu din corp: coaja de ou şi miere. Iată cum se prepară corect!

Publicat: 21 nov. 2019

Hipocalcemia sau lipsa de calciu se manifestă prin tulburări la nivelul tubului digestiv, senzația de amorțire a mâinilor, furnicături, contracții musculare spontane, crampe, spasme laringiene, depresie, tulburări de memorie, tulburări de ritm cardiac, senzația de lipsă de aer sau chiar halucinații.

Doza zilnică recomandată de calciu variază de la o persoană la alta, în funcție de vârstă și sex. De aceea, analizele medicale de sânge sunt recomandate înainte de a începe orice cură pentru suplimentarea calciului. Un surplus de calciu în organism poate crea dezechilibre cel puțin la fel de neplăcute.

Pentru o mai bună absorbție a calciului este bine să fie completată dieta cu alimente bogate în vitaminele C și D, și magneziu. Acestea păstrează calciul în organism. Expunerea la soare este și ea foarte importantă, deoarece vitamina D se sintetizează prin expunerea la razele solare.

Soluție naturistă la lipsa de calciu din corp: coaja de ou şi miere

Cojile de ou sunt bogate în calciu natural, ușor de digerat și absorbit. Ele reprezinta și o formă echilibrată de microelemente. Din coaja unui ou de mărime medie rezultă aproximativ o linguriță de pulbere. Ea conține aproximativ 750 – 800 mg de calciu elemental, plus alte 27 microelemente, precum magneziu, bor, cupru, fier, mangan, sulf, zinc, etc.

Pentru a prepara maceratul din coji de ouă aveță nevoie de ouă „de țară” sau care au certificare BIO și miere dede albine bio sau organică, de proveniență locală cunoscută.

Cojile de ouă se spală foarte bine, dar pielița din interior nu se cojește, ci se păstrează. După ce au fost curățate, cojile se lasă la uscat. Apoi se sfărâmă până la o dimensiune acceptabilă pentru a putea fi făcute apoi pulbere cu ajutorul unei râșnițe de cafea.

Peste cantitatea de praf obținută se adaugă aceeași cantitate de miere de albine. Se amestecă bine și se lasă la macerat timp de o săptămână într-un recipient din sticlă. Se poate consuma, administrându-se câte o lingură dimineața, înainte de micul dejun cu 20 de minute.

Cura este benefică și pentru creșterea masei osoase, dacă, pe lângă calciu, dieta este suplimentată cu magneziu și vitamina D.loading...

Adauga un comentariu