WoW!

Soluții de curățare homemade pentru rosturi de la faianță și gresie

Publicat: 17 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Soluții de curățare homemade pentru rosturi de la faianță și gresie
Rosturile dintre plăcile de faianță și gresie se curăță îmai ușor cu soluții homemade

Să faci curăţenie nu e deloc greu. Îți rezervi câteva ore, iei soluţiile potrivite de la magazin şi te apuci de treabă. Ca să scoţi petele dintr-o haină e destul de uşor. Când însă ajungi să freci rosturile din baie, parcă munca în zadar. În primele zile de după renovare sau construire, arată impecabil. În scurt timp însă se murdăresc atât de tare, încât parcă nici nu-ţi vine să te uiţi la ele. Ce soluţii de curăţare pentru rosturi de la faianţă şi gresie există?

Ei bine, nu ai nevoie de o soluţie minune, ci de soluţia potrivită. În acest material îţi prezentăm câteva metode la îndemână pentru oricine.

Zeamă de lămâie şi sare grunjoasă

Pregăteşte o pastă din cele două ingrediente, cu care trebuie să freci rosturile. Ideal e să freci cu o perie. Aplică pasta peste rosturi, las-o să acţioneze vreo 10 minute, după care freci şi clăteşti cu apă.

Oţet alb

Amestecă 50 ml oţet alb cu o lingură de detergent de vase. Pulverizează unde e murdăria şi lasă să actioneze. După aproximativ 30 de minute freacă cu o periuţă. Atenţie: e bine să ţii fereastra deschisă cât timp faci curat în baie. Vaporii de la oţet îţi pot afecta căile nazale.

Bicarbonat de sodiu

Pune bicarbonat din belşug peste rosturile murdare, apoi toarnă uşor apa oxigenată. Se va forma spumă. Las-o să acţioneze 1-2 minute, după care şterge-o cu buretele.

Pasta de dinţi

Aplică pasta de dinţi pe rosturi, lasă să acţioneze în jur de 2-3 ore, apoi freacă cu o periuţă şi clăteşte cu apă rece. Soluţia de curăţare pentru rosturi de la faianţă şi gresie funcţionează doar în cazul rosturilor albe. Adică exact ca în cazul dinţilor noştri. De ce dă rezultate? Pentru că pasta de dinţi are în compoziţie agenţi antimicrobieni, detergent şi substanţe abrazive.

Acetona

Deschide fereastra, exact ca şi în cazul în care ai folosi oţet alb. Îmbibă o cârpă cu acetonă şi freacă toată murdăria din rosturi. De altfel, se spune că acetona redă albul pantofilor.

Ce zici de aceste soluții de curățare homemade pentru rosturi de la faianță și gresie? Tu pe care le-ai încerca?

Adauga un comentariu