WoW!

Soluţii pentru curăţarea şi dezinfectarea frigiderului

Publicat: 19 mart. 2020

Pereţii şi compartimentele frigiderelor acumulează reziduuri care pot să contamineze alimentele sau să accelereze descompunerea lor. Există mai multe soluţii de dezinfectare a frigiderului fără a utiliza produse chimice sau agresive. Iată cum poţi curăţa frigiderul uşor şi ieftin:

Bicarbonat de sodiu

Proprietăţile antidegresante şi antibacteriene ale bicarbonatului de sodiu îl fac cel mai bun ingredient pentru dezinfectarea şi curăţarea frigiderului.

Ce trebuie să faci: Pune într-un vas mai mare 500 ml apă şi 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă în ea cu o lingură până se dizolvă. Scoate totul din frigider. Cufundă o cârpă curată în soluţia obţinută şi începe să ştergi interiorul frigiderului – lasă 5 minute ca să acţioneze – apoi ştergi cu o cârpă uscată. Repetă o dată pe săptămână.

Suc de lămâie

Acizii naturali care se găsesc în sucul de lămâie sunt puternici agenţi de curăţare, care elimină bacteriile şi curăţă. Pune o jumătate de lămâie pe o farfurie şi las-o în frigider. Mirosul urât va dispărea în câteva zile. La fel poţi face şi cu o lingură de bicarbonat de sodiu.

Ce trebuie să faci: Stoarce sucul de la trei lămâi. Amestecă-l cu 500 ml apă. Pune soluţia obţinută într-o sticlă cu pulverizator. Scoate totul din frigider, pulverizează şi lasă apa cu lămâie să acţioneze, după care şterge cu o cârpă. Repetă procedura de două ori pe săptămână.

Oţet alb

Oţetul are proprietăţi dezinfectante. Asta înseamnă că poate fi folosit pentru dezinfectarea frighiderului şi a altor aparate electrocasnice.

Ce trebuie să faci: Diluează 125 ml de oţet alb în 500 ml apă. Pune soluţia obţinută într-o sticlă cu pulverizator. După ce ai scos totul din frigider, pulverizează pe întreaga suprafaţă a aparatului – interior şi exterior – şi las-o să acţioneze 5 minute. Şterge totul că o cârpă curată. Repetă metoda de dezinfectare o dată pe săptămână.

Adauga un comentariu