Culinar

Somn la cuptor: Gustul senzațional al rețetei chef-ului Cătălin Scărlătescu

Publicat: 10 dec. 2021
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Somn la cuptor Gustul senzațional al rețetei chef-ului Cătălin Scărlătescu
Rețeta de somn la cuptor a chef-ului Cătălin Scărlătescu este una simplă și care poate fi făcută de orice gospodină la ea în bucătărie

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai mari bucătari de la noi care este pasionat de tot ce înseamnă pește, iar rețeta lui de somn la cuptor îi iese întotdeauna perfect.

Pasionat de pescuit, chef Cătălin Scărlătescu este și un adevărat maestru atunci când vine vorba despre rețetele care conțin pește.

Rețeta de somn la cuptor a chef-ului Cătălin Scărlătescu este una simplă și care poate fi făcută de orice gospodină la ea în bucătărie dacă respectă câteva reguli simple.

farfurie cu somn la cuptor si legume

Somn la cuptor: Cum îl prepară chef Scărlătescu

Fiind un mare pescar, de obicei, Cătălin Scărlătescu, gătește doar peștele pe care îl pescuiește chiar el. Somnul nu face excepție, Cătălin Scărlătescu fiind un mare amator de pescuit al celui mai mare răpitor din apele noastre.

Pentru a face rețeta de somn la cuptor, mai întâi, chef Cătălin Scărlătescu curăță somnul de solzi și de resturile de măruntaie, îl spală bine și îl porționează. De obicei, Cătălin Scărlătescu alege fileurile de somn.

După ce a spălat bine peștele și îl tamponează bine cu șervețele de hârtie de bucătărie, îl lasă câteva minute pe șervețele, pentru ca apa să fie bine absorbită.

Somnul îl condimentează cu sare, piper și cimbru uscat, îl unge cu o lingură de ulei, îl acoperă cu folie alimentară și îl dă la rece 10-15 minute.

Cepele, ardeii iuți, ardeiul capia și roșiile le curăță, le spală și le taie rondele, iar pătrunjelul și cimbrul îl toacă mărunt. Chef Scărlătescu are grijă ca în cazul în care ardeii sunt prea iuți se folosește câte jumătate din fiecare.

farfurie cu somn la cuptor cu legume

Pe urmă, pune în tavă stratul de ceapă tăiată rondele, după care presară puțin cimbru uscat și condimentează cu sare și piper.

Peste ceapă, Cătălin Scărlătescu adaugă rondelele de ardei kapia și condimentează cu sare, piper și cimbru.

Pe urmă, chef Cătălin Scărlătescu pune bucățile de pește condimentate, peste care se toarnă restul de ulei și tot vinul și apoi pune rondelele de ardei iute.

Înainte de a-l da la cuptor, chef Cătălin Scărlătescu are grijă că acopere peștele cu rondele de roșii și presară verdeața și usturoiul tăiat mărunt.

farfurie cu somn la cuptor

Cum se gătește somnul la cuptor

Când totul este pregătit, chef Cătălin Scărlătescu pune tava cu pește în cuptorul încins la 195-200 grade Celsius și îl lasă la făcut aproximativ 40 minute. Se prea poate ca la cuptorul tău, de acasă, să fie necesar un alt timp. Important de știut este că peștele este bine făcut atunci când roșiile de deasupra s-au rumenit puțin.

Când consideră că peștele este făcut, chef Cătălin Scărlătescu scoate tava din cuptor și presară puțină verdeață proaspătă.

De obicei, marele bucătar servește somnul cald, montat pe o farfurie împreună cu legumele. Somnul la cuptor poate fi servit ca atare sau alături de o salată verde, sau cu mămăliguță. Musai este ca la acest somn la cuptor să asezonezi un pahar de vin alb rece.

Dacă apreciați această rețetă de somn la cuptor, nu aveți cum să nu încercați și ciorba de pește, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu, extraordinara rețetă de ciorbă de burtă a amrelui bucătar sau rețeta de coaste la cuptor a lui Scărlătescu.

farfurie cu somn la cuptor

Comentarii
Adauga un comentariu