Coronavirus

Sondaj în Marea Britanie: 30% dintre cetățeni s-ar vaccina împotriva coronavirusului

Publicat: 10 aug. 2020

Englezii sunt sceptici şi se tem de vaccinul COVID-19, arată un sondaj. Majoritatea respondenţilor spun că purtarea măştilor dăunează sănătăţii. „O abordare simplă de comunicare a guvernului britanic, nu va fi suficientă”, spune un profesor, potrivit Mediafax. Marea Britanie va avea nevoie mai mult decât o simplă campanie de comunicare şi promovare a vaccinului COVID-19. Potrivit ultimului sondaj, realizat de King’s College London şi Ipsos Mori, doar 30 la sută dintre englezi sunt siguri că s-ar vaccina împotriva noului virus, scrie Bloomberg.

Cum au răspuns britanicii la întrebarea dacă s-ar vaccina împotriva noului virus:

Sigur —————————- 30%

Probabil ——————— 23 %

Destul de probabil —————— 20%

Putin probabil ——– 9%

Deloc probabil — 3%

Nici într-un caz —- 4%

Profesorul Bobby Duffy, directorul Institutului pentru Politici de la King’s College London, spune că studiul arată faptul că guvernul va trebui să conducă o campanie nuanţată pentru a aborda dezinformarea. Dintre cele 2.237 de persoane chestionate, scepticismul împotriva vaccinului a fost mai mare în rândul persoanelor care au spus că purtarea măştilor dăunează sănătăţii. Aceiaşi respondenţi spun că s-a făcut prea mare zarvă privind pandemia de coronavirus care ucis peste 46.000 de oameni din Regatul Unit.

„Studiul arată cât de mulţi oameni sunt rezervaţi în privinţa vaccinului, dar şi cât de mult contează de unde se informează. Asta înseamnă că o abordare simplă de comunicare nu va fi suficientă – vom avea nevoie de mesaje adaptate fiecărui grup în parte, iar platformele de socializare ar trebui să elimine teoriile conspiraţiei.“

În ultimele 24 de ore, autorităţile britanice au raportat 1.062 de cazuri noi COVID-19.

Vești bune! Vom putea avea vaccinul anti-COVID-19 până la finalul anului

Vești bune! Vom putea avea vaccinul anti-COVID-19 până la finalul anului.

Duminică, comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides, a declarat că ar putea fi disponibil un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul anului 2020.

Vești bune! Vom putea avea vaccinul anti-COVID-19 până la finalul anului

În acest moment nu se poate ști cu exactitate, dar un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului sau la începutul anului viitor.

„Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides pentru ediţia online a Handelsblatt.

Vaccinul nu ar fi capabil să rezolve toate problemele dintr-o dată, dar ar îngădui revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei „mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc”, a spus ea.

Comisarul european pentru sănătate a observat de asemenea un număr crescând de focare mai mici sau mai mari de coronavirus în mai multe state membre ale UE.

Stella Kyriakides a recomandat guvernelor să procedeze la „izolarea rapidă a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate”.

Rusia promite doze de vaccin împotriva covid-19

Rusia dă asigurări că în curând, în măsură să producă sute de mii de doze de vaccin împotriva covid-19 pe lună şi ”mai multe milioane” de doze de la începutul anului, relatează AFP.

Ministrul rus al Comerţului Denis Manturov a dat asigurări că trei întreprinderi biomedicale urmează să fie în măsură să producă, încă din septembrie – în mod industrial – un vaccin dezvoltat de Laboratorul de Cercetare în Epidemiologie şi Microbiologie Nikolai Gamaleia.

”Potrivit primelor estimări (…), am putea furniza încă de anul acesta câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună, iar apoi până la mai multe milioane, la începutul anului viitor”, a declarat el pentru agenţia publică rusă de presă Tass.

Rusia lucrează de luni de zile, la fel ca numeroase alte ţări din lume, la mai multe proiecte de vaccin împotriva covid-19.

Vaccinul pus la punct de Centrul Gamaleia este o colaborare cu Ministerul rus al Apărării.

Adauga un comentariu