Actualitate

Sorin Avram Iacoban: „Deschideți școlile, asumați-vă responsabilitatea, domnilor guvernanți, sau plecați!”

Publicat: 20 nov. 2020
Sorin Iacoban, liderul Organizației Județene Pro România Iași

Sorin Avram Iacoban, candidatul Pro România la Camera Deputaților, a declarat faptul că școlile trebuie deschise, în caz contrar Guvernul Orban trebuie să plece.

„Comisia Europeană va propune ridicarea treptată şi coordonată a restricţiilor pentru noul coronavirus în cele 27 de state membre, pentru a evita un nou val al pandemiei„ a declarat, ieri, şefa Executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

După o vizită fulger la Paris a șefului Departmentului de Stat al US, Mike Pompeo, președintele francez Emmanuel Macron vorbește deja despre relaxarea interdicțiilor și reluarea activităților economice. Dar, stați, în țările civilizate ale UE școlile nici nu s-au închis! La noi, autoritățile continuă să terorizeze populația cu cifre referitoare la morți și infectați, lipsa paturilor ATI, militarizarea spitalelor, mobilizarea jandarmeriei etc. Guvernanții tac precum guvizii în privința procentului de peste 96% a celor care au trecut cu bine peste boală. Sau a faptului că infectarea în rândul copiilor este una nesemnificativă. Mai mult, deși Tribunalul Iași a admis că suspendarea integrală a cursurilor școlare în școli este nelegală, ministerul de resort tace asurzitor și nu pare că e preocupat de găsirea celor mai bune soluții pentru revenirea în bănci a elevilor.

Pro România vorbește despre re-evaluarea situației privind redeschiderea școlilor

De săptămâni întregi partidul PRO ROMÂNIA vorbește despre re-evaluarea situație și necesitatea redeschiderii școlilor, cu păstrarea măsurilor de protecție. Desigur, unii au spus că suntem în campanie electorală. Ei, bine, demersul inițiat în justiție de către Asociația Școlilor Particulare împotriva deciziei ISU și a ordinului ministrului Anisie de suspendare integrală a cursurilor față în față e tot campanie electorală? Sau e îngrijorare firească a celor cărora le pasă de destinul copiilor?

„Înţelegem să contribuim la ameliorarea situaţiei epidemiologice din ţara noastră, înţelegem că măsura suspendării cursurilor faţă în faţă este o măsură care este necesară în anumite situaţii, dar nu înţelegem de ce se adoptă o astfel de măsură fără o analiză serioasă, de ce se adoptă o astfel de măsură la nivel general. Poate copiii din grădiniţe, din clasele primare mici şi din clasele de final de nivel ar fi putut să vină la şcoală. Poate şcolile din zonele în care incidenţa este scăzută ar fi putut funcţiona. Poate pe viitor vom reuşi să punem educaţia acolo unde este locul ei în societatea românească” – susţin reprezentanţii Asociaţiei Şcolilor Particulare.

Iată un punct de vedere responsabil pe care partidul PRO ROMÂNIA îl susține integral. Deschideți școlile, asumați-vă responsabilitatea, domnilor guvernanți, sau plecați!

Comentarii
  • Ba iacobane latri precum cainele la luna,tu nu vezi ca nu te mai baga lumea n seama vrei parlamentar iar la ciolan ,de data asta cucu ramai cu sahul

  • Bai latratorule, taica-tu a fost un om intelegent, si poate e si acum, a scris si niste carti niste piese de teatru daca nu ma insel, ba da tu ce-ai facut la viata ta ca nu s-a auzit nimic despre apucaturile tale? Incearca sa citesti macar ce a scris tatal tau si sunt sigur ca vei invata ceva. Nu te lua dupa ponta pentru ca sunt ultimele sale „zvacniri” politice. E finalul carierei politice a lui ponta o sa vezi si atunci pentru cine o sa mai latri?

  • Paul Ivan faci o mare confuzie,e vorba de alt Iacoban fost deputat și omul de baza a lui Zgonea ( au făcut combinații veroase )
    Iacoban din Bucovina ia Răspunde repejor de ce faceți afișe cu aceleași culori ca PSD? Părerea mea e ca Iacoba la Iasi va face partidul de kkat așa ca la locale când sa vândut in viu lui Chirica! Huoooooo

  • A nu se confunda Mircea Radu Iacoban cu celălalt Iacoban, din Suceava. Există o legătură, însă mai îndepărtată. Împricinatul nostru a urmat liceul din Suceava, la Ștefan cel Mare, apoi tradiția de aur a republicii socialiste, la Politehnică, mai precis secția de mecanică agricolă. Mai apoi a urmat calea sigură și comodă, că doar nu doreați să se apuce de reparat tractoare, combine, grape și pluguri. A făcut politică, pentru că altceva nu era de el. Între noi fie vorba, în politică, jurnalism și educație e plin de inginerii care nu și-au mai găsit locul de pe urma demolării industriei. Oricum , în cazul personajului amintit tot e ceva, în sensul c-a făcut școala pe bune. Anume la forma de învățământ zi, facultatea de 5 ani, la termenul și conform cerințelor acelui moment. Ce am putea zice despre răpănoșii care, începând cu anii 90, n-au fost în stare să urmeze o facultate pe bune, cumpărându-și o diplomă pe la tot soiul de păduchernițe particulare ? Ce se mai poate face ? Simplu. Obligarea prin lege a tuturor candidaților la o funcție publică (politică sau administrativă) în a-și face public CV-ul. Anume nu CV-ul cosmetizat, în care scriu ceea ce vor ei, ci după un anume model, garantând prin semnătura proprie și sub sancțiunea de fals în înscrisuri, că ceea ce declară este adevărat. În cazul studiilor universitare, să se precizeze clar CE ANUME au studiat, în câți ani, în care regim (zi – seral – fără frecvență), și mai ales cu ce medii anuale și de absolvire. E aspectul de care majoritatea politicienilor actuali se feresc ca de Satana. De ce oare ? Cine știe, poate asta ar putea deveni un instrument de asanare. Măcar să știm și noi cu cine avem de-a face. Restul alegațiilor, cu ”deschiderea școlilor” sunt niște baliverne atât de ieftine (în condițiile actuale), încât nici nu merită să ne ocupăm de ele. Meșter Iacoban, dă-ne un exemplu (verba volant !). Poți preda Mecanică. Ia intră matale la cursuri și predă cu masca pe bot, timp de 6 ore pe zi, mecanica lui matale. Nu de alta, dar de indicații prețioase ne-am plictisit grozav.

Adauga un comentariu