National

Sorin Cîmpeanu anunță că toate posturile de director vor fi scoase la concurs: „Obiectivul este să reuşim acest lucru înainte de vacanţa de vară”

Publicat: 04 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Cîmpeanu anunță că toate posturile de director vor fi scoase la concurs Obiectivul este să reuşim acest lucru înainte de vacanţa de vară
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Joi, 4 martie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat la Europa FM că vor fi scoase la concurs toate posturile de director, nefiind excluse cele care au fost deja ocupate printr-o astfel de procedură. În plus, ministrul a precizat că dorește ca acest lucru să se întâmple înainte de vacanţa de vară.

”Trebuie să ai conduceri în şcoli selectate pe criterii relevante şi obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de şcoli. Este un element esenţial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei şcoli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanţă, legate de criteriile de performanţă ale elevilor”, a declarat, joi, la Europa FM, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă urmează un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori, iar acesta a răspuns: „Cu siguranţă da”, subliniind că sunt vizate și posturile care au fost ocupate prin concurs.

”Obiectivul este să reuşim acest lucru înainte de vacanţa de vară. Tot. Director, directori adjuncţi”, a mai declarant ministrul.

Potrivit postului de radio Europa FM, ministrul Sorin Cîmpeanu a mai adăugat că va lua în calcul și titularizarea pe o perioadă determinată a cadrelor didactice. Ministrul Educației a spus că, în acest scop, „există voință politică”.

Sorin Cîmpeanu, despre introducerea educației sexuale în școli: „Cu siguranță este nevoie”

Au venit aproape 1.000 de propuneri de modificare pentru proiectul privind educația sexuală în școli, după ce au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru învățământul liceal. Astfel că, luni, 1 martie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este necesară o consulare pentru un plan cadru adecvat secolului XXI.

La Digi24, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat despre proiectul privind educația sexuală în școli, blocat în Parlament.

„Este vorba de curriculum. Este vorba de planurile cadru de liceu. Știți foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învățământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline și numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiți și în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăți, să avem planul cadru adaptat cerințelor societății, cerințelor angajatorilor și, bineînțeles, adecvate secolului 21”, a răspuns ministrul Educației.

Ministrul Educației a răspuns afirmativ în momentul în care a fost întrebat dacă el consideră că elevii au nevoie de educație sexuală în școală. Cu toate acestea, planul cadru trebuie adaptat cerințelor societății.

„Cu siguranță este nevoie de educație sexuală”, a spus el.

În prezent, educația sexuală este luată în discuție școli, în cadrul disciplinei educație pentru sănătate, care este, însă, o disciplină opțională, urmată de un număr relativ redus de elevi.

Adauga un comentariu