National

Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor fără acordul părinților: „Nu s-a pus problema”

Publicat: 25 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Cîmpeanu despre testarea elevilor fără acordul părinților Nu s-a pus problema
Sorin Mihai Cîmpeanu este un politician român, ministru al Educației în Guvernul Florin Cîțu, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta și prim-ministru interimar pentru 12 zile în noiembrie 2015.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost prezent suminică seara la emisiunea Decisiv de la Antena 3 si a precizat care au fost rezultatele discutiilor cu noul ministru al Sănătății, legat de testarea elevilor in scoli.

„Nu s-a pus problema testării fără acord parental. Eu personal susțin că orice testare care este considerată relevantă, non-invazivă, se poate folosi în școli. Este un filtru. Îți dă o informație. Acea informație, am discutat și cu ministrul Sănătății și la INSP, acest test trebuie să fie confirmat ulterior cu test PCR.”, precizează ministrul Educației.

„Este un prim filtru care trebuie să se aplice măcar celor care prezintă simptome în timpul orelor de curs și celor care au luat la cunoștință că sunt contacti direcți ai unor cazuri deja confirmate.

Sunt nevoit să va spun că sunt unul dintre cei care nu confundă atribuțiile prim-ministrului, cu atribuțiile ministrului Sănătății sau ale unui secretar de stat. Eu fac ceea ce stă în dreptul ministrului Educației. Am trimis solicitarea de testare cu teste non-invazive ministrului Sănătății și așteptăm răspuns. Prim ministrul a declarat deja că susține această măsură.”

Ministrul Sorin Cîmpeanu: ”Elevii din clasele terminale să meargă la școală fizic și în scenariul roșu”

Ministrul Educației şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu, doreşte ca elevii din clasele terminale să meargă la unităţile de învăţământ fizic chiar și în scenariul roșu.

”O solicitare este aceea de renunțare a condiției de înjumătățire a efectivelor din clasele terminale în școlile care se află în scenariul roșu”, a spus ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu.

Oficialul a ţinut să precizeze faptul că această propunere este justificată de apropierea examenelor naționale și are la baza respectarea condițiilor de siguranță sanitară în școlile din România.

Sorin Cîmpeanu a ţinut să mai adauge faptul că numărul cazurilor de COVID din școli este mult mai mic decât cel înregistrat la restul populației.

”Atâta devreme cât școala s-a derulat cu prezență fizică înaintea vacanței de primăvară, Ministerul Educației a monitorizat permanent numărul de îmbolnăviri din școli. Acesta este de 10 ori mai mic decât media generală la nivelul populației”, a mai declarat ministrul Educației.

Adauga un comentariu