National

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, anunţă eliminarea obligativităţii de a purta mască în curtea şcolii

Publicat: 14 mai 2021
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării cu mască neagră de protecție
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educație anunță eliminarea obligativității de a purta mască de protecție în curtea școlii

În contextul anunţului autorităţilor referitor la relaxarea unor restricţii, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei a anunţat faptul că nu va mai exista obligativitatea de a purta mască în curtea şcolii. Decizia vine după ce președintele Klaus Iohannis a anunţat pe data de 13 mai că Guvernul va anunţa eliminarea purtării măştii de protecţie în spaţiile exterioare, excepţie făcând piețele sau staţiile de mijloc de transport în comun.

Totuşi, ministrul a anunţat faptul că, în pofida renunţării la masca de protecţie în exteriorul şcolii, nu se va renunţa şi la regulă pauzelor decalate, decizie menită de a combate o eventuală aglomerare.

Sorin Cîmpeanu anunţă renunţarea la purtarea măștii de protecţie în curtea şcolii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat faptul că a transmis tuturor inspectoratelor școlare judeţene faptul că se poate renunţa la obligativităţii purtării măștilor de protecţie în exteriorul şcolilor sau în spatele deschise. Totuşi, pentru a evita o eventuală aglomerare, decalarea pauzelor va fi o măsură care va rămâne în vigoare:

„Am transmis inspectoratelor că de săptămâna viitoare, în exteriorul școli, în spații deschise se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regulă pauzelor decalate pentru a evita aglomerația.

Deci regulă generală este aceea a posibilității de renunțare la masca de protecție, cu excepția spațiilor aglomerate, pentru a nu transforma curtea școlii în spații aglomerate păstrăm regulă decalării programului orar, deci implicit declarării pauzelor, implicit evităm formarea de aglomerări în curtea școlii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro

Decizia vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat noi măsuri de relaxare

Anunţul lui Sorin Cîmpeanu vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, faptul că începând cu data de 15 mai, în România se vor ridica anumite restricţii. Vorbim despre faptul că restricţia de a circula noaptea va fi ridicată, programul magazinelor va fi prelungit dar şi că masca nu va mai fi obligatorie de purtat în spaţiile deschise. O altă măsură menită să mai relaxeze restricțiile este prezența spectatorilor la activitățile sportive în aer liber cu un grad de ocupare de 25% din totalul capacității:

– Se elimină purtatul măştii în exterior, cu câteva excepţii, cum ar fi pieţele târgurile sau staţiile de transport public.

– Eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi simultan se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor comerciali.

– Activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locurile de spectatori ocupate. a spus președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni pe data de 13 mai 2021.

 

„Masca în spațiul public vrem să nu mai trebuiască să o purtăm până la finalul anului, dar asta depinde foarte mult de rata de vaccinare”, spune premierul.

Adauga un comentariu