Actualitate

Sorin Iacoban: „Guvernul liberal a răsturnat la Iași sacul cu promisiuni electorale de frica pierderii alegerilor locale“

Publicat: 21 sept. 2020
Sorin Iacoban

Discutam acum câteva zile cu prietenul și partenerul meu politic, Victor Ponta, despre faptul că PRO România Iași este singura formațiune politică ce a denunțat public „binomul de Iași” PNL-PSD, această coabitare liberalo-social-democrată care ține de 30 de ani de zile în stagnare regiunea Moldovei. Situația este evidentă din acest punct de vedere, pentru că, la funcția de  primar al Municipiului Iași avem un fost PSD-ist care candidează din partea PNL și un fost PNL-ist care participă la alegeri din partea PSD.

Recent am avut proba repetată a faptului că, pentru politicienii liberali aflați la guvernare,responsabilitatea demnităților în care sunt investiți pare a fi suspendată, timp de o lună de zile, cât durează campania electorală.

În fiecare săptămână din luna septembrie, câte un ministru sau lider liberal central a poposit la Iași pentru a anunța realizarea unor mari proiecte de investiții și a-i lăuda pe candidatul la Consiliul Județean sau pe actualul primar. Au făcut promisiuni fără nicio bază reală, au vehiculat proiecte imaginare și, oricum, au folosit abuziv, în scopuri electorale, resursele și infrastructura de care dispun în calitate de înalți demnitari ai statului român.

Au făcut totul pentru a distrage atenția de la solicitările publice legate de comunicarea unor puncte de vedere referitoare la plagiatul domnului ministru Costel Alexe, la defrișările efectuate și preconizate în pădurile din proximitatea Iașului, sau folosirea,exact în campania electorală, de către domnul primar Mihai Chirica, a resurselor financiare locale pentru acordarearetroactivă a burselor școlare.

Totul a culminat cu ziua de 20 septembrie 2020, când la Iași a avut loc un adevărat desant al Guvernului liberal, condus de premierul Ludovic Orban. Au vizitat un câmp pustiu, unde va fi construit cândva Spitalul Regional de Urgențe și au transmis ieșenilor niște promisiuni amăgitoare despre proiecte care se vor face în zonă. Nimic despre ce au făcut liberalii pentru Iași în ultima perioadă, de când sunt la guvernare.

Ulterior s-au deplasat în centru, unde se simt mai confortabil, iar discursul lor a părăsit zona precauției. Alexe și Chirica s-au întrecut în asigurări „de bine” pentru ieșeni, în timp ce premierul Orbana făcut un inventar nerealistde promisiuni referitoare, bineînțeles, doar la proiecte viitoare. Este necredibil, tocmai pentru că a anunțat sume de miliarde de euro care se vor rostogoli peste Iași și Moldova.

Analizând informațiile transmise de Ludovic Orban, rezultă că Spitalul Regional de Urgențe va fi realizat cu o întârziere nedefinită față de estimările inițiale, iar proiectele pentru autostrăzi în regiune sunt, de asemenea, doar într-un stadiu incipient față de ce se întâmplă în alte zone din sudul țării sau din Transilvania. Adică, niciun fel de realizare a guvernării liberale pe linia marilor proiecte atât de așteptate de ieșeni.

În niciun alt oraș nu a fost atât de mare disproporția între lipsa de dezvoltare a zonei și cifrele înaintate de premier. Acest lucru indică cu claritate obiectivul său de a-i induce în eroare pe ieșeni, ceea ce, dacă suntem cetățeni responsabili, ne jignește profund.

S-a văzut graba cu care liberalii au improvizat acest desant la Iași. De ce a fost nevoie de venirea premierului și a ministrului sănătății pentru a transmite ieșenilor aceleași povești pe care le tot aud de atâția ani?

Răspunsul este simplu. Discursurile liberale de la Iași au atins o zonă aproape de paroxism, întrucât sunt extrem de neliniștiți și îngrijorați.Sondajele arată o maturitate a cetățenilor Iașului, care nu mai acceptă non-combat-ul PNL cu PSD și nici nu mai sunt dispuși să tolereze minciunile acestora.

Ieșenii au devenit interesați și de ofertele electorale ale partidelor noi, care le reprezintă mai bine interesele, printre care și PRO România.

Cu respect pentru cetățenii demni și responsabili ai Iașului,

Sorin Avram Iacoban și echipa PRO România care candidează la Primăria și Consiliul Local Iași.

 

Comandat de Partidul Pro România Iaşi, produs de SC LIVE Digital SRL, CUI AEP 21200010.

Comentarii
 • Chiat ca a fost mare panarama ieri in targ…RUSINOS..Eu votam PSD dar de cand nu am cu cine chiar ma gandesc sa merg pe PRO Romania. Voi fi atent la ce spune domnul Iacoban.

 • Iacoban un sobolan rosu care a fugit din barca lui zdragnea,impreuna cu chirica,numai ca iacoban a sarit in barca plagiatorului ponta iar chirica sa salvat in barca betivanului orban.Intr-o tara profund democrata nu ar trebui votat nici unul.

 • Iacoban un sobolan rosu care a fugit din barca lui zdragnea,impreuna cu chirica,numai ca iacoban a sarit in barca plagiatorului ponta iar chirica sa salvat in barca betivanului orban.Intr-o tara profund democrata nu ar trebui votat nici unul!

 • Iacobane dar tu nu știi să faci diferența dintre promisiune și minciună ??? Crezi că voi și ponta sunteți buni corecți sau imaculați ?sunteți niște mincinoși aceiași Mărie dar cu altă pălărie dar tot roșie și infectată de ciumă RUȘINE !!!

 • Sunt Anonimul galben, papagalul Anonimului original. Sunt bucuros ca ma pot manifesta aici, pentru ca sunt un frustrat si in realitate ma tem să vorbesc mod direct cu oamenii. Pentru mine Anonimul original este un erou care se lupta cu sobolanii roșii si cu plagiatorii. Asta inseamna erou pentru noi, cei care am crescut învatand politica din benzile desenate. Nu il cunosc pe Iacoban, nu știu nimic despre el. In privinta plagiatului lui Costel Alexe nu vorbesc, pentru ca nu este o problema. Șobolanii nostri galbeni au voie sa plagieze, sa taie paduri, sa faca orice. Sunt SOBOLANII BUNI!

 • Sunt Anonimul original. Ma enerveaza cei care nu inteleg ca aici este lumea mea, lumea in care duc un razboi adevarat cu sobolanii rosii. Am nevoie si eu de un loc unde sa pot fi invingator. Sunt frustrat ca in lumea reala nu reușesc. Vreau sa-mi respectati rolul de MOTAN VIRTUAL si faptul ca Iacoban este victima care mi-a fost indicată. Aș vrea să Pot ataca orice fel de sobolan, dar, în lumea mea, cei galbeni sunt specii protejate de Ministerul Mediului.

 • VOT IACOBAN = VOT CHIRICA= CONTINUAREA HAOSULUI URBANISTIC = DISPREȚ FATA DE IESENI= POLUARE=
  LIPSA PARCARI
  etc
  IESENI FĂRĂ IACOBAN ȘI FĂRĂ PRO ROMÂNIA!

 • Dacă Iacoban juca pe aceeasi mana cu CHIRICA, l-ar fi primit in Pro Romania pe viceprimarul Gabriel Harabagiu si pe cei de la PSD care au votat cu Chirica in ultimul manadat. Mai alews ca Harabagiu deja anuntase asta. Cred că îndărjirea cu care este atacat Iacoban se datoreaza faptului că PRO Romania va obtine un rezultat foarte bun la aceste alegeri, cu toate eforturile evidente facute pentru sprijinirea PMP, ALDE de diversele publicatii ieșene si de grupurile de interese imobiliare. acestea il ataca probabil pentru ca nu se înteleg cu el. Tocmoi de aceea trebuie votat Iacoban. P.S. A văzut cineva sondajele care spuneau ca PRO Romania va obtine un scor prost. Oare CHIRICA și ceialți prieteni ai săi de la PSD de ce nu le-au prezentat public? Cu antetul firmei care le-a făcut? VOTATI PRO ROMANIA, să scăpăm de mafioții imobiliari care au sufocat Iașii. USR susține PRO România.

 • Liviu sa stii ca sunt sunt deloc de acord cu tine! Domnul IACOBAN a fost singurul care a spus NU mafiei imobiliare. Nu l-a primit pe penalul de Harabagiu la in in partid ca nu vrea sa se amestece cu cei care au distrus spatiile verzi, aerul si linistea iesenilor.

 • Succes PRO ROMANIA! Simt ca de la voi va veni schimbarea in politica si in modul in care sunt tratati iesenii in acest oras! Va tin pumnii domnule Iacoban!

Adauga un comentariu