Actualitate

Sorin Iacoban: „Pro România Iași denunță non-combatul politic al ”binomului de Iași” PSD -PNL și este singurul partid care face opoziție față de înțelegerile ascunse dintre cele două partide” (P)

Publicat: 06 sept. 2020
Sorin Iacoban, liderul Organizației Județene Pro România

Sorin Avram Iacoban, candidatul Pro România la Primăria Municipiului Iași susține că a început și la Iași campania electorală. E deja o săptămână de așa zise confruntări și cetățenii Iașului au avut în față imaginea clară a non-combatului binomului de Iași. PSD și PNL și-au dat mână din nou și au negociat orașul întreg, în disprețul cetățenilor, susține acesta.

„Interesele imobiliare și, mai nou, cele legate de infrastructura rutieră legată de șoseaua de centură sau alte pasaje supra și subterane ale vizionarilor de la Primărie au confiscat orice idee de administrație în folosul cetățenilor, al tuturor cetățenilor. Bezelele pe care și le trimit, mai nou, candidații celor două partide au devenit deja sursa unor ironii fine. Pentru cetățenii de rând însă, acestea sunt cauza unor reale neliniști.

Ofer un indiciu cât se poate de limpede și semnificativ, cel al învățământului ieșean. A fost negociat chiar sub ochii noștri în această vară. Inspectorii școlari schimbați, unii dintre ei psd-iști cu state vechi, au fost plasați în funcții de directori la școli și licee din Iași. Candidata liberală, mai nou social-democrată, nu și-a lăsat fără „foncție” supușii, negociind cu eternul de la Palatul Roznovanu, social-democrat, mai nou liberal. Așa se și explică lipsa oricărei ideologii și a unei consistențe doctrinare din discursul celor doi candidați la Primăria Iași. Aceeași paloare ștearsă se observă și la candidații puși pe listele pentru Consiliul Local. Obișnuiți în mașini de serviciu, sau schimbând avioanele în vacanțe mai des decât schimbăm noi autobuzele, savurând deliciile vieții de pe peluzele vilelor somptuoase, acești domni și doamne și-au adus aminte că mai există un oraș Iași, în afara celui udat, spălat, pozat și afișat, pe bani cam mulți, în pliante și broșuri.

Compunerile doamnei Gavrilă, la bază un respectat profesor de limba și literatura română, nu pot trezi decât indignarea electoralului social democrat, care nu se vede reprezentat de frazeologia goală și stearpă în idei și soluții a celei desemnate să îi reprezinte. Mai nou, doamnei  profesor i s-a atras atenția, de către consilieri, că mesajul social democrat trebuie să fie unul integrator și nu doar să denote elitism, care în definitiv conduce la o periferizare socială accentuată. Noul mesaj ar trebui să atingă și sensibilitățile cetățenilor care nu își permit să își ducă copiii la școli private, să-i îmbrace dichisit pentru a sta să o audieze la „Școala Politică” sau nu dețin mijloace care să-i scoată din zona unei sărăcii relative.

Deși urăște din răsputeri să se adreseze acestei zone defavorizate, cu toate că, în calitate de fost inspector școlar și președinte al comisiei de învățământ din Camera Deputaților, trebuia să știe că, în România reală, peste jumătate din numărul de copii nu au acces la condiții de școlarizare decente, în timp ce o treime dintre copii adorm flămânzi.

Această realitate, doamnă Camelia Gavrilă, nu este doar „la țară” sau în provincie, cum credeți dumneavoastră că se numesc comunele din județul Iași și orice altă așezare care este în afara capitalei, ci o puteți identifica chiar în orașul nostru.

Stimată doamnă, toate resursele consumate de dumneavoastră au fost aspirate de mediile elitiste în care ați activat, de liceele și școlile „bune”, de instituțiile și organizațiile care au pliante de prezentare, bani pentru protocol, fotolii pentru relaxare și, nu-i așa, o cultură organizațională adecvată.

Vă invit să vizitați și orașul din cartiere, că tot ați început să compuneți idei despre zonele defavorizate ale Iașului. Veți descoperi o realitate cam greu de suportat, o parte a Iașului care este abandonată de autorități, în care există cămine de familiști și blocuri vechi cu apartamente foarte mici, în care abandonul școlar este o realitate periculoasă … Cred că veți simți că ați activat degeaba în politică timp de aproape două decenii și că activitatea dumneavoastră anterioară nu a avut efectele scontate, cel puțin pentru cei zonele defavorizate.

Am ales să candidez la funcția de primar al Municipiului Iași pentru ca, împreună cu membrii echipei PRO România care candidează la Primăria și Consiliul Local Iași, să oferim oamenilor sprijinul de care au nevoie.”, a declarat Sorin Avram Iacoban, candidatul PRO România la Primăria Municipiului Iași.

Comentarii
 • Ai fost și ești zero barat pentru județ similar domnului Banicioiu ca om simplu gândind ca nu am făcut nimic pt județul pe care îl reprezint as fi făcut pasul în spate adik te retragi definitiv
  Când cei din mediul rural nu se pot bucura de condiții social – economice de bunăstare după 4 ani când ati cerșit votul lor – ești mana dreapta a lui Ponta în teritoriu slab
  Sper sa pierzi alegerile și sa pleci de pe scena politică a Iasului
  Ne am saturat de lepre

 • Liviu ești ori rău intenționat, ori nu știi nimic despre Iași și cei care conduc Iașul acum. Eu m-am săturat de haimanalele astea care fură împreună cu cei din mafia imobiliară. Spun asta, pentru că pe geam văd acum un bloc. Înainte vedeam un parc, dar Chirica le-a aprobat construirea blocului pe spațiul nostru verde. Din ce știu despre Iacoban este un tip OK, iar prostiile tale cu Ponta și Bănicioiu nu mă interesează. Iacoban este ieșean. Cine crezi că va face condiții mai bune pentru cei săraci, baronul Chirica sau marchiza Gavrilă. Eu cred că cei care au nevoie de sprijin trebuie să mai încerce să voteze cu altcineva. PSD-ul nu se mai gândește la cei săraci. Atunci cu cine să votezi dacă nu ești dintre boieri? Eu doar pe cei dela PROROMANIA i-am văzut la mine în cartier. Am vorbit cu ei și mi-a placut. Sper sa fie seriosi.

 • Intr-un FINAL! Bravo domnule Iacoban! Bine ca le ziceti! De noi nu este nimeni interesat…doar zonele centrale ale orasului sunt refacute si renovate… Iar legat de doamna „lantisor” Gavrila suntem satui de pe vremea cand era „Regina” pe la Inspectorat…Nu a facut nimic pentru scolile din cartiere

 • Eu cred in schimbare. O sa votez cu curanj si incredere pe Sorin Iacoban ca am vazut cu ochii mei cum a ajutat la imbunatatirea situatiei in sahul romanesc cat si campusul Tudor Vladimirescu.

 • Fratilor va zic cu mana pe inima ca daca toti politicienii s-ar tine de cuvant cum se tine domnul Iacoban am avea o tara mai dezvoltata ca Germania! Acest om de bunvoie a parasit partidul ala murdar si a cautat ceva mai bun pentru Ieseni! Bravo domnule!

 • Hai sa fim realisti. Iacoban este un om care cunoaste ce are nevoie Iasul. Cred ca el, ca om, are si bune si rele. Cine nu rea si rele, poate sa il atace. Mi-a placut ca nu l-a primit la pro romania pe vicele Harabagiu, cu toate ca Harabagiu asa anuntase. Asta ma face sa cred ca nueste partas cu Chirica, Harabagiu si mafiotii din imobiliare. Camelia Gavrila este simpatica, dar nu este buna pentru primar, ca nu are lipici la oamenii obisnuiti. Are dreptate Iacoban cu elitismul. Ar fi tare sa o vedem acusi pe Gavrila imbracata in salopeta, ca sa arate a social-democrata.

 • Totusi politica asta de a arunca cu laturi in adversari in loc sa ne prezinti programul tau si ce vrei sa faci pentru oameni, mie mi se pare lipsita de tact, gretoasa si neproductiva. Nu am auzit-o pe doamna Gavrila vorbind de rau despre vreun contracandidat. Adoptand aceasta politica de mahala specific peneleprista si usecuristica, nu vad cu ce e mai bun acest Iacoban decat parazitul chichirica sau minisinistrul coaelexe? Cand o sa se vada in functie o sa il doara la basca de popor, la fel ca pe toate jegurile politice de pe melagurile mioritice.

 • Madam Gavrila nu merita sa fie votata. Nu are nicio legatura cu social democratia, iar pe unde a umblat nu a lasat mare lucru in urma ei. Si acum avem mai multe scoli cu WC in curte. Daca era un bun manager facea mult mai multe pt invatamantul iesean.

 • Pentru intelectualii ieșeni, Camelia Gavrilă face parte din rândul golanilor ”cu gulere albe”. Cu ce bani a dotat Colegiul Negruzzi? Cu banii luați cu forța de la părinți. Eu a trebuit să-mi mut copilul la alt liceu, pentru că nu aveam bani. La ședințe râdeau toti parintii bogati de mine ca nu aveam cateva sute de lei lunar pentru fondul clasei. Eu stiam ca invatamantul este gratuit, dar sub Gavrila, totul era pe bani. Macar Iacoban este un om popular, pe care l-am vazut in cartier la mine. Nu stiu daca i bun, dar sunt satul de Gavrila.

 • Prezicatoarea si anonim, sunteti la furat. Daca tineti cu elitista Gavrila, cum de folositi astfel de cuvinte. Alte argumente decat vorbe urate nu aveti. Sau nu are voie nimeni sa candideze contra PSD si PNL? Deocamdata Iacoban este singurul care le-a dat flit mafiotilor imobiliari din psd si PNL cand nu l-a primit pe Harabagiu si gasca lui de consilieri psd-isto pnl-isto chiricari in PRO Romania. De ce Gavrila nu vorbeste de subiectul mafiotilor imobiliari? Pentru ca este prietena cu ei sau ii este frica. In ambele cazuri este rau. Nu avem nevoie de astfel de primari la iasi. Vrem sa ne conduca oameni simpli ca noi, care au grija si de pensionari si de cei saraci. PSD a iesit la furat impreuna cu PNL.

 • Baa, mai intai sa iti plătești datoriile, platourile au fost bune??? Alooo toti atinstiut, unuversitate si ziare, dar nu v a interesat. Baniii sau acuma ai bani de tuns???
  Beat sa fii si nu poti vota asemenea nesimtit!
  #kebab a plecat din tudor, datorita presiunilor

 • Kebab, te-a pus Harabagiu sa-l ataci pe Iacoban pentru ca nu v-a primit la Pro Romania. Spui numai prostii, care nu pot fi verificate. Il stiu pe Iacoban si nu este instare de asa ceva. Este foarte respectat de catre toti cei care au lucrat cu el. Ce prostii spui. Da ce, de la restaurant si de la frizer poti sa pleci daca nu platesti? Esti penibil tu si toti mafiotii tai. Va legati de el pentru ca ataca mafia imobiliara si tine cu oamenii ca noi.

 • Dute bâ iacobane —ți-a arâtat cumva miorlau — pisoiul lui—și gata—pisicuț mâ fac și eu— sînteți 0 acoperiți——–

 • Ma bucur sa vad ca sunt si oameni care au curajul sa spuna ca sunt alternativa pentru actuala putere politica. Il cunosc pe Sorin Iacoban si sunt sigur ca Pro Romania ar putea face o treaba buna. Daca nu vor fi sanctionati de alegatori. Oricum este interesant ca sunt atacati doar de agramati, de oameni care nu au nimic de spus si folosesc doar ”argumente” de tipul ”Bă”, Pisoi”, ”Păpuță” etc. Eu cred că este bine că PRO Romania nu este simpatiz de acest tip de oameni, ci de ceilalti, oameni normali si obisnuiti.

 • Asa este, PNL va castiga pentru ca a scazut PSD, care nu mai reprezinta pe nimeni. PSD nu mai este interesat de oamenii care au nevoie de sprijin și este normal ca acestia sa se indrepte către Pro Romania. Cine sa ii reprezinte pe cei cu salarii mici, carte pana acum votau PSD. Cred ca mai bine Pro Romania si Iacoban. Eu ma duc la vot si ii votez.

 • Mincinoși, pagiatori și impostori sunt toți. Problema la Iași este că cei cei care dețin acum puterea, sunt și mafioți. Ne-am trezit cu blocuri în curtea blocului și nu ne ascultă nimeni. Chirica nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Atunci ce putem face noi, cei care nu avem bani de procese sau de platit avocati? Incerc sa votez si eu cu altii, poate se schimba ceva. Oricum, Iacoban este cel mai simpatic. Pare un om normal, din popor. Nu vreau sa-i vorbesc de rău pe ceilalti, că as avea ce spune.

Adauga un comentariu