Actualitate

Sorin Iacoban: Zonele defavorizate ale municipiului Iași au fost uitate de actualul Primar.Este necesar ca toți ieșenii să beneficieze în mod egal de investițiile Primăriei Iași (P)

Publicat: 31 aug. 2020
Sorin Avram Iacoban, candidatul PRO România la Primăria Municipiului Iași
Sorin Avram Iacoban, candidatul PRO România la Primăria Municipiului Iași

Sorin Iacoban: Zonele defavorizate ale municipiului Iași au fost uitate de actualul Primar.Este necesar ca toți ieșenii să beneficieze în mod egal de investițiile Primăriei Iași.  Orașul Iași a cunoscut o evoluție demografică fără precedent în ultimul deceniu.

Practic, zonele defavorizate, care până mai ieri mărgineau orașul, s-au transformat astăzi în adevărate „răni deschise”. Din cauza nepăsării autorităților, dezvoltarea urbanistică le-a lăsat în urmă, la propriu, iar investițiile au fost nesemnificative.

Atenția administrației locale pare că se concentrează exclusiv pe zonele istorice, centrale, și pe noile ansambluri rezidențiale, pentru că acestea asigură o vizibilitate mare a ”implicării” Primăriei Iași în rezolvarea nevoilor oamenilor.

Ce facem însă cu acea parte din Iași care pare că a fost abandonată de autorități, în care există cămine de nefamiliști și blocuri vechi cu suprafața locativă de nici 30 m.p., în care abandonul școlar este o realitate periculoasă iar infracționalitatea se menține la cote înalte. Și această parte are nevoie de parcuri, locuri de parcarea și un transport în comun modern.

Această parte din Iași nu are posibilitatea de a se dezvolta fără o susținere puternică din partea Primăriei și a Consiliului Local. Aici, pe lângă o serie de demersuri clare și eficiente pentru rezolvarea problemelor referitoare la locuințe și infrastructură, este importantă și o atenție sporită asupra necesităților din domeniile educației și sportului pentru copiii din această zonă.

PRO România este decisă să stopeze degradarea calității vieții oamenilor din aceste zone. Ca președinte al partidului PRO România Iași și candidat la Primăria Iași, împreună cu membrii echipei care candidează la Consiliul Local Iași, suntem deciși să oferim acestor oameni sprijinul de care au nevoie.

Sorin Avram Iacoban, candidatul Pro România la Primăria Municipiului Iași

Adauga un comentariu