Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un sos dulce-acrișor pentru carne de porc. Dacă vrem să facem o friptură fragedă și suculentă, cu o savoare deosebită, ideal este un sos fin care să completeze perfect gustul fripturii de porc. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat aromat.
Sos dulce-acrișor pentru carne de porc
Când vine vorba de sosul cremos, aromat și fin pentru preparatele din carne, gospodinele se întrec în tot felul de rețete rafinate, inedite și spectaculoase. Sosurile trebuie să completeze perfect aroma unui preparat culinar și să transforme un fel de mâncare aparent banal într-un adevărat deliciu culinar.
Sosul merge de minune la paste, la pește, la friptură, la niște chiftele și multe alte mâncăruri. Un sos dulce-acrișor se potrivește cu o friptură de porc. Pentru aromatul sos vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un preparat irezistibil.
Pe lângă acest tip de sos putem pregăti și un sos de vin pentru carnea de porc sau un sos de portocale dacă pregătim o friptură de rață sau de curcan. Rețetele sunt spectaculoase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe lista sosurilor perfecte pentru friptură se află sosul de mere cu ghimbir, sosul de piper verde și coniac, sosul de hrean cu smântână și lămâie și sosul de portocale. Pe lângă condimentele necesare pentru a pregăti friptura la cuptor sau la tigaie, putem să facem și un sos aromat care să completeze perfect savoare mâncărurilor.
Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu
Dacă vrem să facem o friptură de porc la tavă în sos dulce-acrișor vom avea nevoie de 1 kg de cotlet de porc, sare grunjoasă, boabe de piper, cimbru verde, 2 portocale, 75 g de unt, 2 linguri de zahăr brun, 50 ml de ulei și 100 ml de vin alb.
Cotletele se spală și se lasă la scurs apoi se ung cu ulei și se sărează. După aceea se așază într-o tavă, la distanță mică între ele. Se adaugă boabele de piper, cimbrul, puțin ulei și vinul alb. Tava cu carnea de porc se acoperă cu o folie de aluminiu și se bagă la cuptor. După 30 de minute, se scoate tava și se îndepărtează folia apoi se adaugă feliile de portocală, zahărul brun și untul. Se mai pune tava la cuptor timp de 20 de minute.
Când carnea este gata se scoate din tavă și se așază pe farfurii, iar peste carne se toarnă din sosul dulce-acrișor lăsat în tavă. Sosul se poate pune peste carne sau se poate adăuga peste garnitura dorită la friptură.
Sosul dulce-acrișor va oferi fripturii de porc mai multă savoare. Rețeta de sos este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Dacă vrem să pregătim o friptură gustoasă, fragedă și suculentă, putem să facem și un sos aromat care să completeze perfect savoarea fripturii de porc, vită sau de pasăre. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un preparat delicios și pe placul tuturor celor de la masă.