Culinar

Sos Tahini. Alături de ce feluri de mâncare este servit acesta?

Publicat: 13 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sos Tahini. Alături de ce feluri de mâncare este servit acesta
De asemenea, puteți folosi un blender pentru a amesteca sosul tahini, așa veți mai economisi ceva timp

Un sos Tahini scoate în evidență aroma puternică a tahiniului de susan. Tahini de susan își găsește din ce în ce mai mult loc la masa noastră, deoarece folosim tahini de susan pentru a pregăti diverse feluri de mâncare. De asemenea, acesta se folosește pentru a asezona salate și în deserturi.

Acum puteți găsi tahini de susan în aproape toate magazinele mari. De asemenea, acesta se poate pregăti și în propria bucătărie. Să faci tahini de susan este ușor, tot ce ai nevoie sunt semințele de susan, un blender puternic și o rețetă. Pentru a pregăti un sos tahini veți avea nevoie de tahini de susan în cantitate de 5 linguri. Pentru pregătirea sosului este neapărat să aveți usturoi în cantitate de 2 cuișoare,  lămâie aproximativ 1/2 bucăți, o lingură de ulei de măsline, o linguriță de chimen și coriandru.

Sos Tahini. Pașii necesari pentru a pregăti un dressing perfect

Felul de mâncare cu numele de falafel din năut este deja destul de popular, fiind servit adesea cu o varietate de sosuri. Cu toate acestea, sosul clasic pentru falafel este sosul Tahini. Sosul Tahini este gros și are o aromă distinctă de tahini. Și, deși prima asociere pe care o face cineva când aude de acest sos alb este falafel, sosul Tahini ar putea fi un adaos grozav nu numai la acesta, ci și la multe alte feluri de mâncare.

Primul pas al rețetei de sos Tahini este selectarea ingredientelor. Puteți prepara tahini de susan de casă sau puteți folosi tahini gata gătit. Bateți tahini, sucul de lămâie, uleiul de măsline și 2 linguri de apă cu o furculiță până când obțineți un amestec omogen. De asemenea, puteți folosi un blender pentru a amesteca sosul tahini, așa veți mai economisi ceva timp.

Se toacă coriandrul, pătrunjelul și usturoiul cât mai mărunt posibil, se adaugă la amestecul de tahini și se amestecă bine. Sosul Tahini se face în general cu coriandru proaspăt, dar în cazul în care nu îl găsiți pe piață, îl puteți înlocui cu pătrunjel. Se adaugă condimentele uscate și se amestecă din nou bine până când amestecul este omogen.

Cum să pregătești tahini cu susan acasă?

Tahini de susan este extrem de util. Conține de toate și este un adevărat balsam pentru tractul digestiv.  Dar, pe lângă faptul că este foarte util, tahini este, de asemenea, delicios și energizant. Un borcan de tahini de susan este o adevărată comoară în fiecare casă. Vestea bună este că prepararea tahini de susan este mai mult decât ușoară, iar tahini de susan făcut în casă este și mai gustos.

Primul pas al rețetei de tahini cu susan este prăjirea semințelor de susan. Prăjiți semințele de susan timp de aproximativ 10 minute, până când capătă o culoare ușor roz, într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, amestecând periodic pentru a asigura o prăjire uniformă. Puteți face tahini de susan și cu semințe de susan crude, dar în mod tradițional semințele de susan sunt prăjite.

Este important să cunoașteți că pentru a pregăti un sos Tahini este important să pregătiți în prealabil semințele de susan. Astfel, după ce semințele de susan prăjite s-au răcit, turnați-le într-un blender puternic, adăugați sarea și uleiul și amestecați la viteză mare până când obțineți un amestec omogen.

Adauga un comentariu