Local

Soţ şi soţie, arestați preventiv pentru treizeci de zile pentru trafic de droguri de risc, la Iaşi

Publicat: 25 sept. 2020
Percheziții la Iași
Percheziții la Iași

Astăzi, 25 septembrie 2020, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au decis arestarea preventivă a celor doi soți pentru trafic de droguri de risc. Traficanții, soț și soție au desfășurat o activitate intensa de trafic de droguri.

Flagrant în plină stradă la Iaşi! Mascaţii l-au pus la pământ pe un individ suspectat de trafic de droguri!

Ieri, 24 septembrie 2020, procurorii DIICOT Iași împreună cu ofițerii BCCO au descins la domiciliul acestora de unde au ridicat droguri de risc, bani proveniți din traficul de droguri, dar și alte bunuri.

„La data de 24.09.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au fost ridicate droguri de risc (cannabis), bani susceptibili a proveni din traficul de droguri, precum şi alte bunuri care ar fi ajutat în activităţile ilicite.”, potrivit sursei citate.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași,

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, au conchis reprezentanții DIICOT.

Inițial cei doi soți au fost reținuți pentru 24 de ore

Vineri, 25 septembrie 2020, procurorii DIICOT Iași au reținut pentru 24 de ore doi indivizi pentru trafic de droguri de risc. Traficanții, soț și soție au desfășurat o activitate intensa de trafic de droguri. În cursul zilei de astăzi, cuplul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă.

„La data de 25.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că cei doi inculpați, soț și soție, au desfășurat, pe raza municipiului Iaşi, o intensă activitate de trafic de droguri de risc, pe care le achiziționau periodic din state membre U.E. şi care îi erau trimise prin diferite firme de transport internaţional de persoane, fiind disimulate în bagaje.”, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

Comentarii
Adauga un comentariu