Actualitate

Soția lui „El Chapo” a fost arestată pentru acuzații internaționale de trafic de droguri

Publicat: 23 feb. 2021
Colaj cu Emma Coronel Aispuro și El Chapo, arestați pentru trafic de droguri
Emma Coronel Aispuro , soția lui El Chapo a fost arestată pentru trafic de droguri

Soția lui Joaquin „El Chapo” Guzman Loera, liderul unei organizații mexicane de trafic de droguri cunoscută sub numele de Cartelul Sinaloa, a fost arestată astăzi în Virginia sub acuzațiile legate de presupusa sa implicare în traficul internațional de droguri.

Emma Coronel Aispuro, în vârstă de 31 de ani, cetățean dublu SUA-mexican, din Culiacan, Sinaloa, Mexic, a fost arestată pe Aeroportul Internațional Dulles. Ea este programată să-și facă apariția inițială în curtea federală mâine la Curtea Districtuală a SUA pentru Districtul Columbia prin videoconferință.

Aispuro este acuzată la conspiraţie pentru distribuirea cocainei şi altor droguri

Conform documentelor instanței, Aispuro este acuzată că a participat la o conspirație pentru distribuirea cocainei, metamfetaminei, heroinei și marijuanei pentru importul în SUA. închisoare, situată în Almoloya de Juarez, Mexic. După ce Guzman a fost arestat din nou în Mexic în ianuarie 2016, Coronel Aispuro ar fi angajat în planificarea unei alte evadări în închisoare cu alții înainte de extrădarea lui Guzman în SUA în ianuarie 2017.

Guzman Loera a fost condamnat de un juriu în districtul de est al New York-ului în 2019 pentru rolul său de lider al cartelului Sinaloa.

Cornel Aispuro este acuzat într-o plângere penală cu un singur complot pentru a distribui un kilogram sau mai mult de heroină, cinci kilograme sau mai mult de cocaină, 1.000 de kilograme sau mai mult de marijuana și 500 de grame sau mai mult de metamfetamine pentru importul ilegal în SUA

Procurorul general adjunct în funcție, Nicholas L. McQuaid, al Diviziei penale a Departamentului de Justiție și directorul adjunct responsabil Steven D’Antuono, de la biroul FBI din Washington, a făcut anunțul.

Biroul de teren al FBI din Washington investighează cazul. Adjunctul șefului în funcție, Anthony Nardozzi, și procurorul, Kate Wagner, de la Secția de stupefiante și droguri periculoase din cadrul Departamentului de Justiție, judecă cazul.

O plângere penală este doar o acuzație și toți inculpații sunt presupuși nevinovați până când se dovedesc vinovați dincolo de orice îndoială rezonabilă în fața unei instanțe de judecată, conform justice.gov

El Chapo, lordul drogurilor din Mexic

„El Chapo” Guzmán, şeful cartelului mexican Sinaloa, care a introdus în Statele Unite droguri în valoare de aproape 14 miliarde de dolari, a fost găsit vinovat, în 2019 de toate cele 10 capete de acuzare. Conform procesului de la acea vreme, judecătorii au votat în unanimitate condamnarea lordului drogurilor din Mexic. Judecătorul a confirmat verdictele cu fiecare dintre cei 12 membri ai juriului şi a declarat la sfârşit ca aceştia l-au făcut „foarte mândru să fiu american”.

Unele dintre capetele de acuzare fac referire la distribuţia internaţională a cocainei, implicarea într-o organizaţie criminală, conspiraţie pentru spălarea produselor narcotice, utilizarea armelor de foc.

Fiul lui El Chapo a declanşat un război stradat din cauza arestării acestuia

În 2019, în timp ce autorităţile mexicane l-au arestat pe fiul lui El Chapo, a fost declanşat un război stradal. Zile întregi, oraşul Culiacan în care s-a produs arestarea a fost sub asediul forţelor compuse din luptătorii afiliaţi cartelului Sinaloa.

După zile întregi în care membrii cartelului împuşcau civili, fiul lui El Chapo a fost eliberat din custodia autorităţilor din Mexic.

Imagini cu orașul Culiacan aflat sub asediul cartelului Sinaloa după arestarea fiului lui El Chapo

Adauga un comentariu