International

Soţia lui Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaïa a fost arestată. Aceasta era prezentă la proteste

Publicat: 23 ian. 2021
Iulia Navalnaïa
Iulia Navalnaïa

Soţia lui Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaïa, a fost arestată, sâmbătă, la Moscova, unde are loc una dintre manifestaţiile de susţinere a opozantului Kremlinului, relatează cnn.com.

Iulia Navalnaïa a postat pe Instagram o imagine cu ea la protest, cu menţiunea: “Ce binecuvântare că sunteţi aici! Mulţumesc!”.

După mai puţin de jumătate de oră, soţia lui Navalnîi a postat încă o fotografie, cu ea într-o maşină a poliţiei.

În social media au apărut imagini cu Navalnaïa oprită de poliţie la intrarea într-o staţie de metrou din centrul Moscovei, lângă locul în care erau strânşi protestatari. Apoi, ea a fost văzută în timp ce era escortată la o dubă a poliţiei.

La protestul de la Moscova a participat şi mama lui Navalnîi, Liudmila Ivanovna Iulia Navalnaïa.

Potrivit OVD-Info, un site independent care monitorizează arestările de la protestele din Rusia, au fost reţinute sâmbătă 1.090 de persoane.

Vineri, susţinătorii lui Navalnîi anunţat că plănuiesc proteste în 90 de oraşe. Sâmbătă, manifestanţii ai ieşit în stradă în mai multe localităţi din Rusia, inclusiv la Iakuţk, unde sâmbătă temperatura a fost de -53 de grade Celsius.

Alexei Navalny a fost arestat pentru 30 de zile

Judecătorul a dispus reținerea domnului Navalny până la 15 februarie pentru încălcarea eliberării condiţionate ale sale. El va avea o nouă audiere pe 29 ianuarie pentru a stabili dacă pedeapsa sa suspendată de trei ani și jumătate ar trebui înlocuită cu o pedeapsă cu închisoarea. Navalny a spus că tratamentul său depășește o „batjocură a justiției” și a descris ședința drept „nelegiuirea de cel mai înalt grad”, conform bbc.com.

„Nu vă fie teamă. Ieșiți pe stradă, nu pentru mine, ci pentru voi înșivă, pentru viitorul vostru”, a spus el într-o adresă video (în rusă) de la secția de poliție.

O mulțime de aproximativ 200 de susținători ai Navalny s-au adunat în fața secției de poliție cerând eliberarea să imediată.

Navalny a fost ulterior văzut condus de poliție într-una dintre închisorile Moscovei.

Avocatul său, Vădim Kobzev, a declarat că vor face apel împotriva deciziei judecătorești „ilegale”, potrivit agenției de știri Interfax din Rusia. Între timp, peste 70 de susținători și jurnaliști ai Navalny au fost reținuți luni în toată Rusia, potrivit grupului de monitorizare OVD-Info.

Adauga un comentariu