Local

Soțul unei doctorițe din Iași, prins băut la volan! Totul a ieșit la iveală după un accident rutier! Impactul a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată!

Publicat: 05 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Soțul unei doctorițe din Iași prins băut la volan Totul a ieșit la iveală după un accident rutier Impactul a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată
Cheile unei mașini, lângă un pahar cu băutură alcoolică

Un ieșean a fost pedepsit de judecători după ce a fost prins băut la volan. Polițiștii au constatat după producerea unui accident rutier că soțul unei doctorițe consumase alcool înainte de a urca la volan. Impactul în care a fost implicat Costică Tonu a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată

Soțul unei doctorițe din Iași a fost pedepsit de către judecători. Totul a ieșit la iveală după un accident rutier! Impactul a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată.
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Costică Tonu (61 de ani) la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei comunei Tomești, fie în cadrul instituțiilor pe care aceasta le gestionează din punct de vedere administrativ”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Costică Tonu, acuzat că a urcat băut la volan

Procesul lui Costică Tonu a început pe 24 aprilie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe soțul unei doctorițe, sub acuzația amintită.

„Pe 24 mai 2016, ora 19:10, inculpatul Costică Tonu a condus autoturismul marca Hyundai Accent pe Drumul Național 28, dinspre Tomești, către municipiul Iași, având o îmbibație alcoolică de 1,90 grame la mie alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,75 grame la mie alcool pur în sânge la a doua probă și o alcoolemie teoretică de 2,15 – 2,20 g/l alcool pur în sânge”, au susținut anchetatorii ieșeni.

Impactul a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată!

Pe 24 mai 2016, Biroul Rutier a fost sesizat printr-un apel la 112 cu privire la faptul că a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Polițiștii au ajuns la fața locului, unde au găsit vehiculele implicate în accidentul rutier, respectiv un Hyundai Accent și un Ford Focus. Șoferii au fost legitimați și le-a fost testată alcoolemia. Oamenii legii au constatat că soțul doctoriței din Iași avea alcoolemie, astfel că l-au dus la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

„Pe 24 mai 2016, în intervalul orar 14:30 – 16:00, am băut acasă 500 ml de vin și o bere la 500 ml, după care am adormit. M-am trezit în jurul orei 18:30 și, din cauza faptului că ceasul indica ora 6:30 în cifre, am crezut că voi întârzia la serviciu, motiv pentru care am urcat la volanul autoturismului marca Hyundai Accent și am plecat către serviciu pe DN 28, dinspre Tomești către Iași”, a declarat Costică Tonu în fața magistraților.

Oamenii legii au adăugat că, în momentul în care a ajuns la bariera Tomești, soțul doctoriței nu a păstrat distanța față de vehiculul din față, autoturismul marca Ford Focus, și a intrat în coliziune cu acesta. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a persoanei vătămate D.G.S., ocupantă a autoturismului marca Ford. Totuși, victima nu a formulat vreo plângere împotriva soțului doctoriței din Iași. Acum, urmează a se vedea dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca magistrații instanței superioare să decidă ce se va întâmpla în continuare cu bărbatul acuzat că a urcat băut la volan.

Adauga un comentariu