Eveniment-Social

“Spărgătorul de nuci” și “Don Giovanni” pe operaiasi.ro

Publicat: 29 mai 2020

Opera Naţională Română Iași continuă și în această săptămână proiectul transmisiunilor online pe care l-a demarat în luna martie, proiect care a atras până acum aproximativ 31 000 de spectatori din țară și străinătate.
Astfel, astăzi și duminică, pe site-ul www.operaiasi.ro, vor fi oferite două spectacole apreciate din repertoriul instituţiei.

Azi, de la ora 18:30, iubitorii baletului au posibilitatea să revadă, la cererea publicului, o celebră creaţie a lui Piotr Ilici Ceaikovski, „Spărgătorul de nuci”, pusă în scenă pe 4 februarie în acest an. Conducerea muzicală îi aparţine lui Ciprian Teodorașcu, coregrafia este semnată de artista emerită Ileana Iliescu, iar scenografia de Adriana Urmuzescu. Distribuţia: Bogdan Cănilă – Spărgătorul de nuci; Viviana Olaru – Clara; Cătălin Ailiesei – Drosselmayer; Cristina Dijmaru – Prinţesa fondantelor; Ovidiu Matei Iancu – Prinţul fondantelor; Elvis Gache – Regele motanilor; Ştefan Popa – Fritz-Fratele Clarei.

Duminică, tot de la ora 18:30, va fi transmisă o reprezentaţie jucată pe 17 mai 2014, care a fost foarte bine primită de spectatori. Este vorba de celebra operă în două acte „Don Giovanni”, de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia lui Beatrice Rancea. La pupitrul dirijoral este Keri-Lynn Wilson (Canada), care a fost prezentă pe scene celebre ale lumii precum Covent Garden Londra, Teatrul Bolșoi Moscova sau Opera Viena. În rolul principal va putea fi revăzut Jean Kristof Bouton, iar din distribuţie mai fac parte Octavian Dumitru (Leporello), Simona Titieanu (Donna Elvira), Rodica Vica (Donna Anna), Andrei Fermeșanu (Don Ottavio), Florentina Onică (Zerlina), Daniel Mateianu (Masetto) și Gelu Dobrea (Commendatore).
Participă Corul, Baletul și Orchestra Operei Naţionale Române Iași.
Ambele reprezentaţii pot fi urmărite gratuit.

Adauga un comentariu