Local

Spaima clienților, în piețele din Iași! Un individ a jefuit mai multe persoane aflate la cumpărături

Publicat: 28 feb. 2022
Spaima clienților în piețele din Iași Un individ a jefuit mai multe persoane aflate la cumpărături
Un ieșean a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unor furturi prin piețele din municipiu

Un individ, considerat spaima clienților, în piețele din Iași! Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Ion Leonte la 1 an şi 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt calificat în formă continuată

Un bărbat, considerat spaima clienților, în piețele din Iași! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Ion Leonte la 1 an şi 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt calificat în formă continuată.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Iaşi sau al Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi. Admite acţiunea formulată de partea civilă Ș.B. şi îl obligă pe inculpatul Ion Leonte la plata către aceasta a sumei de a sumei de 600 de lei, reprezentând daune materiale. Admite în parte acţiunea formulată de către partea civilă A.P. şi îl obligă pe inculpatul Ion Leonte la plata către aceasta a sumei de a sumei de 1.900 de lei, reprezentând daune materiale. Constată că persoana vătămată R.M.O. nu s-a constituit parte civilă”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Spaima clienților, în piețele din Iași: un individ a jefuit mai multe persoane

Sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Ion Leonte a început pe data de 23 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de furt calificat în formă continuată. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe data de 30 ianuarie 2021, în jurul orei 10:45, în timp ce persoana vătămată se afla în zona tonetelor cu zarzavaturi și legume din Piața Agroalimentară „Alexandru cel Bun”, din municipiul Iași, inculpatul, care purta mască de protecție pe față, s-a poziționat în spatele acesteia, i-a dezasigurat borseta purtată pe umăr și, cu ajutorul mâinii drepte, i-a sustras telefonul mobil marca Xiaomi Redme Note 9 Pro, însușindu-și-l pe nedrept”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Ion Leonte a sperat că masca de protecție îl va ajuta să scape nepedepsit

Oamenii legii au adăugat că, pe 6 februarie 2021, în jurul orei 10:36, în timp ce se afla într-un magazin cu produse din carne situat lângă un magazin dintr-o piață din municipiul Iași, Ion Leonte a dat o altă lovitură.

„Inculpatul, care purta o mască de protecție pe față, a intrat în același magazin ca și persoana vătămată și, profitând de neatenția ei, s-a aplecat peste acesta și i-a sustras din buzunarul drept al gecii un telefon marca Huawei, prejudiciul cauzat fiind de 600 de lei. De asemenea, pe 17 februarie 2021, în jurul orei 11:00, în timp ce persoana vătămată se afla la un chioșc de covrigi situat la intrarea într-o piață agroalimentară din municipiul Iași, inculpatul, care purta o mască de protecție pe față, a introdus mâna dreaptă în buzunarul drept exterior al gecii cu care era îmbrăcată persoana vătămată și, ulterior, i-a sustras acesteia un telefon mobil marca Samsung Galaxy A71, însușindu-și-l pe nedrept și cauzând un prejudiciu total în valoare de 1.900 de lei”, au subliniat procurorii ieșeni.

Anchetatorii au ajuns la suspect după plângerile făcute de victime și după ce au vizualizat imaginile de pe camerele de supraveghere din zonele respective. La audieri, Ion Leonte a recunoscut comiterea faptelor. Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu spaima clienților în piețele din Iași, dacă va contesta sau nu sentința emisă de judecători.
Adauga un comentariu