Local

Spaima șoselelor din Iași! Băut și fără permis, un bărbat a refuzat să oprescă la semnalele polițiștilor care-l urmăreau 

Publicat: 03 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spaima șoselelor din Iași Băut și fără permis un bărbat a refuzat să oprescă la semnalele polițiștilor care-l urmăreau 
Dumitru Pătrașcu a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului 

Un bărbat din Iași a fost prins băut și fără permis la volanul unei mașini marca Opel. Inițial, Dumitru Pătrașcu ar fi refuzat să oprească autoturismul la semnalele polițiștilor. În acest sens, Judecătoria Iași a emis recent o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru șoferul respectiv.

Dumitru Pătrașcu a pus pe jar polițiștii din Iași, circulând băut și fără permis pe drumurile din județ, cu un autoturism marca Opel. Bărbatul ar fi avut și un pasager în mașină, pe bancheta din spate. Șoferul a recunoscut ce a făcut, iar judecătorii i-au aplicat recent o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare. Mai mult decât atât, individului i s-a impus și participarea la un program de reintegrare socială în cadrul Serviciului de Probațiune Iași.

Un politist tine in maini un aparat etilotest si cateva documente ale unui sofer 
Șoferul ar fi consumat băuturi alcoolice în momentul opririi în trafic

Un bărbat din Iași s-a aventurat băut și fără permis pe drumurile din județ

Piciorul unui barbat la care este atasat un sistem specific arestului la domiciliu, verificat de catre o alta persoana
Ieșeanul a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile

Spaimă pe șoselele din județul Iași pare să fi făcut un bărbat fără permis de conducere. Dumitru Pătrașcu ar fi urcat la volanul unui autoturism marca Opel și s-ar fi aventurat pe drumurile din județ. Conform anchetatorilor, ieșeanul ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a conduce mașina în mod ilegal. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași eu emis recent o sentință de 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ieșeanul aventuros. În urma anchetei s-a stabilit că, pe data de 7 mai 2021 la 112 s-a anunțat faptul că o persoană aflată în stare de ebrietate circulă la volanul unei mașini în zona comunei Țibana, din județul Iași. Așadar, ieșeanul se deplasa în direcția satului Alexeni. Un echipaj de Poliție a fost trimis de îndată pe urmele ieșeanului. Totuși, Dumitru Pătrașcu a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

În momentul testării cu aparatul etilotest, bărbatul ar fi avut o alcoolemie de peste 1,8 grame la mie. Mai mult decât atât, ieșeanul ar fi avut și un pasager în mașină, pe bancheta din spate. Mai apoi, polițiștii i-au întocmit un dosar penal. Ulterior, Dumitru Pătrașcu a fost trimis în judecată atât pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, cât și pentru conducerea unui vehicul fără permis. Inițial, ieșeanul a fost reținut de către oamenii legii pentru 24 de ore, după care acesta a fost arestat la domiciliu timp de 30 de zile. Reporterii cotidianului BZI au prezentat în trecut un caz similar.

Doua masini de Politie circula noaptea pe o strada 
Bărbatul ar fi refuzat să oprească vehiculul la semnalele polițiștilor

Polițiștii au avut parte de o urmărire ca în filme

Un grup de persoane care participa la un program de reintegrare sociala intr-o sala cu banci 
Magistrații ieșeni i-au impus acuzatului participarea la un program de reintegrare socială

Dumitru Pătrașcu a circulat ilegal pe data de 7 mai 2021 cu un autovehicul marca Opel. Acuzatul s-ar fi aflat în stare de ebrietate și nu avea permis. Individul a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, oferindu-le acestora o urmărire ca în filme. Astfel, ieșeanul a călcat pedala de accelerație și a pierdut controlul mașinii când încerca să facă un viraj. În cele din urmă, mașina a intrat într-un șanț. După ce a recunoscut comiterea faptelor în fața instanței de judecată, magistrații i-au aplicat recent o pedeapsă de 1 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare. În plus, Dumitru Pătrașcu va avea de muncit 60 de zile în folosul comunității. La munca în folosul comunității se adaugă și participarea acuzatului la un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Iași sau organizat în colaborare cu alte instituții din comunitate.

,,Conform dispozițiilor Codului de procedură penală, se atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare și a consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ce îi revin pe durata termenului de supraveghere, în sensul revocării suspendării executării pedepsei închisorii ce i-a fost stabilită prin prezenta sentință penală”, au adăugat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

O ediție anterioară a publicației cotidianului BZI a făcut cunoscut un caz penal asemănător.

Acum, rămâne de văzut dacă bărbatul din Iași, prins băut și fără permis la volan, va contesta în instanță sentința care a fost emisă pe numele său.

Adauga un comentariu