Boli si tratamente

Nu contează dacă vă spălați pe mâini în apă rece sau caldă: doar spalati-va! Des!

Publicat: 28 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu contează dacă vă spălați pe mâini în apă rece sau caldă doar spalati-va Des
Spălarea mâinilor în apă rece, eficienta

Spălarea mâinilor în apă rece, eficienta! Spălarea mâinilor în apă rece este la fel de suficientă pentru a elimina germenii. Noile cercetări arată că spălarea mâinilor cu apă rece elimină la fel de mulți germeni și bacterii precum spălarea lor cu apă caldă.

Nu contează dacă vă spălați pe mâini în apă rece sau caldă: temperatura apei nu are nicio importanță în eliminarea germenilor și bacteriilor. Aceasta este concluzia unui studiu al Universității Rutgers (Statele Unite) publicat în Jurnalul de protecție a alimentelor.

Spălarea mâinilor în apă rece, eficienta

Pentru acest studiu, bacteriile (din fericire inofensive) au fost depuse în mod regulat pe mâinile a 21 de participanți, pentru o perioadă de 6 luni. Li sa cerut să se spele pe mâini la 15°C, 26°C și 37°C înainte de a testa eficacitatea spălării cu săpun.

„În ceea ce privește eficiența, acest studiu arată că temperatura nu contează. Acest lucru poate avea implicații energetice importante, deoarece utilizarea apei reci economisește mai multă energie decât apă caldă”, a spus profesorul Donald Schaffner, autorul principal al studiului.

Apa, sapun si 10 secunde de spalare

În ceea ce privește normele de igienă, temperatura apei nu poate fi modificată. Timpul recomandat pentru spălarea mâinilor ar putea fi, de asemenea, modificat, deoarece bacteriile vor dispărea după 10 secunde de spălare a mâinilor, în timp ce se recomandă să le spălam timp de cel puțin 20 până la 30 de secunde.

Adauga un comentariu