Stiri medicale

Spania testează pe oameni un vaccin anti-Covid-19

Publicat: 29 aug. 2020
extragere cu siringa dintr-o fiola
Doză vaccin anti COVID-19

Spania testează un vaccin anti-Covid. Guvernul spaniol a permis testarea unui vaccin anti-Covid, care se află în faza a doua de evalure.

Autorităţile spaniole au aprobat prima testare clinică pe 190 de voluntari a unui vaccin aflat în faza 2 de studiu. Vaccinul Ad26.COV2-S este realizat de compania Janssen, care aparţine Johnson & Jonhsonx.

Medicii vor administra Ad26.COV2-S la 590 de persoane, care vor participa voluntar la studiu, în Spania, Germania şi Belgia.

Spania testează un vaccin anti-Covid

Potrivit testelor efectuate până acum, Ad26.COV2-S generează anticorpi, care protejează aproape în totalitate plămânii în cazul expunerii la Sars-Cov-2.

Agenţia spaniolă a Medicamentelor şi Produselor Sanitare (AEMPS) a aprobat ca testările să se facă pe 190 de subiecţi sănătoşi la două spitale din Madrid şi unul din oraşul Santander. Vor fi constituite două grupuri de voluntari în Spania, în funcţie de vârstă: 18 – 55 ani şi peste 65 de ani.

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, a asigurat că vaccinul respectă criteriile de securitate, necesare pentru administrarea acestuia persoanelor, iar probele vor ajuta la stabilirea dozelor şi timpul necesar între acestea.

Adauga un comentariu