Coronavirus

Spania va administra vaccinul de la Johnson & Johnson doar persoanelor din grupa de vârstă 70-79 de ani

Publicat: 12 apr. 2021
Vaccinul Johnson & Johnson
Vaccinul Johnson & Johnson

Spania va imuniza cu prioritate cu vaccinul de la Johnson & Johnson, în următoarea perioadă, persoanele din grupa de vârstă 70-79 de ani, a anunţat luni ministrul sănătăţii, Carolina Darias, transmite Reuters.

Primele 300.000 de doze din acest vaccin, care se administrează într-o singură doză, vor sosi în Spania miercuri dimineaţă, le-a declarat ministrul reporterilor prezenţi pe aeroportul din Gran Canaria, după o vizită în insulele Canare. Compania Johnson & Johnson a început luni livrările către statele Uniunii Europene, cu o oarecare întârziere provocată de probleme de producţie, au indicat oficiali ai celor două părţi, scrie agerpres.ro.

După un început lent al campaniei sale de imunizare, Spania mizează pe o creştere substanţială a cantităţilor de vaccinuri ce vor fi livrate în trimestrul al II-lea pentru a-şi atinge obiectivul de a vaccina jumătate din populaţie până în iulie. Între lunile aprilie şi septembrie, guvernul aşteaptă 87 milioane de doze de vaccin. În condiţiile în care majoritatea rezidenţilor din centrele de îngrijire şi personalul medical din prima linie a fost vaccinat cu ambele doze, iar 80% dintre spaniolii de peste 80 de ani au primit prima doză, prioritari sunt de acum cei între 70 şi 79 de ani.

Creşterea imunizării persoanelor vulnerabile devine tot mai presantă, dat fiind că un nou val de infectări începe să se intensifice. Vineri, rata de infectare calculată ca medie pe ultimele 14 zile a numărului de cazuri la 100.000 de locuitori a ajuns la 182, o creştere cu circa 50% în trei săptămâni, dar mult sub vârful de 900 consemnat în ianuarie.

Un oficial al Agentiei Europene a Medicamentului afirmă că ar exista o cauzalitate intre vaccinarea cu AstraZeneca si apariția cheagurilor de sânge

Un inalt ofical al Agentiei Europene a Medicamentului a lansat o ipoteză teribilă, la scurt timp după ce pozitia oficială a Agentiei spunea că beneficiile vaccinului sunt de necontestat si că vaccinul este singur. Oficialul sustine faptul că ar exista o cauzalitate intre vaccinarea cu AstraZeneca și aparitia cheagurilor de sânge.

Marco Caveleri, şeful Departamentului de Vaccinuri din cadrul agenţiei a acordat un interviu pentru o publicație italiană. Acesta a spus că ar putea exista o legătură între chegurile de sânge apărute şi vaccinarea cu AstraZeneca.

Marco Cavelini a precizat pentru publicaţia italiană Îl Messaggero că din punctul lui de vedere există o legătura între vaccinarea cu AstraZeneca și apariţia de cheaguri de sânge. Acesta spune că, totuşi, nu este foarte clar ce a provocat o asemenea reacţie:

„În opinia mea, este evident că putem spune că este o legătură (a cheagurilor de sânge, n.r.) cu vaccinul cu toate că nu este foarte clar ce a provocat o astfel de reacţie.

De altfel, oficialul a precizat că EMA va clarifica acest lucru în orele care urmează şi că va emite un punct de vedere în acest caz.

Anunţul a venit la puţin timp după ce acelaşi EMA a declarat, într-o poziţionare oficială faptul că vaccinul AstraZeneca este sigur la administrare şi că beneficiile depăşesc orice risc.

 

Comentarii
  • Retardați.
    Pe principiul „ăia moare oricum”?
    Daca faceam parte din grupa asta de varsta preferam de 1000 de ori sa crap de la virus decat otravit.

Adauga un comentariu