Sport

Spaniolii care investesc la Dinamo, doar o cacealma? Proiectele dubioase ale ibericilor

Publicat: 27 oct. 2020
Directorul sportiv al lui Dinamo, Rufo Collado, a pus bazele unei firme care se laudă că a înființat mai multe academii de fotbal
Directorul sportiv al lui Dinamo, Rufo Collado

Directorul sportiv al lui Dinamo, Rufo Collado, a pus bazele unei firme care se laudă că a înființat mai multe academii de fotbal, dar unele de fapt nu există.
Conform unui articol publicat de GSP, ibericii care investesc acum în „Ștefan cel Mare” au un trecut tumultos. În România, firma lui Rufo Collado – R1 – este reprezentată de un fost jucător al celor de la Gloria Buzău, Corneliu Șocarici.
Acesta are conexiuni în FRF și, din câte se pare, are mai multe datorii către diverși parteneri, iar fratele său a fost anchetat de DNA.

Sursa citată arată că:

„Firma înființată de actualul director sportiv de la Dinamo, Rufo Collado, susține că a înființat mai multe academii internaționale. Dar, unele nu există! Directorul pe România din firma lui Collado, R1, este Corneliu Șocarici, un fost fotbalist la Gloria Buzău, prieten cu oficialul FRF, Gabi Bodescu, și fratele unui controversat afacerist… Apropiații lui Șocarici susțin că acesta se laudă cu prietenia cu Cristi Borcea. Borcea neagă”.

„Afacerea” Nasmeca dinamitează Dinamo

În organigramă apare și Rufo Collado pe poziția de director de expansiune sportivă. Pe site-ul companiei apare, potrivit GSP:

„O știre cu titlul Nasmeca, o echipă campioană, alături de o poză cu Rufo Collado și sigla lui Dinamo, în care este anunțată preluarea clubului român de către firma luxemburgheză Benel International prin reprezentanții spanioli Pablo Cortacero și Rufo Collado. Modul în care e prezentată informația poate induce o legătură între Nasmeca și fondul de investiții nenumit, invocat de Cortacero că s-ar afla în spatele Benel International, firma luxemburgheză cu acționariat din Panama. În plus, pe site-ul nasmeca.com, la capitolul colaborări, apare și sigla lui Dinamo, iar vizitatorii pot înțelege că între Nasmeca și clubul din Ștefan cel Mare există un contract oficial…”, în realitate însă „nu există nicio contribuție financiară a Nasmeca la Dinamo”.

Au deschis sau nu academii de fotbal?

Pe site-ul Nasmeca se specifica în trecut că s-au deschis academii R1 în Aswan, Ismailia și Cairo.

„Reprezentanții autorităților din țările respective nu au răspuns apelurilor și mesajelor, iar pe internet nu există nicio informație despre punerea în practică a proiectelor internaționale, doar știri că academiile urmează să fie înființate”, completează GSP.

Directorul R1 pe România e Corneliu Emil Socarici! În 2015, Rufo Collado a fost prezent la un turneu de juniori desfășurat la Târlungeni. A oferit premii, iar organizatorii au specificat:

„Au venit să vadă meciurile și ne-au propus o colaborare. Trebuia să ne ia niște juniori talentați la probe în Spania. Problema era că trebuia să plătim noi tot, drum, cazare. Am renunțat, ne costa prea mult”.

Șocarici a jucat la Gloria Buzău, iar după Revoluția din 1989 a plecat în Spania!

„Are să-mi dea 10.000 de euro, dar nu mai cred că îi văd în viața mea”, a anunțat Valentin Cramer, fost jucător al Gloriei.

Șocarici ar avea mai multe popriri, iar fratele său Gabriel a fost cercetat de DNA după ce cerut 500.000 de euro unui cetățean pentru a interveni în favorea acestuia la persoane din ANAF sau SRI.

PCH: „Ne-au spus că au trimis în urmă cu 10 zile 800.000 de euro, care nu au ajuns niciodată”

Și suporterii din peluza Cătălin Hâldan îi acuză pe șefii lui Dinamo că nu au investit bani la echipă.

„Adevărul e greu de suportat. Cu cât este mai gravă boala, cu atât mai mult ești tentat să-i ascunzi bolnavului adevărul. Știm că așteptați vești bune. Dacă am avea așa ceva, v-am spune. Vorba unui câine care spunea pe unul din grupurile DDB: „S nu iasă până la ora asta niciun oficial din club? Măcar să mintă frumos și să liniștească puțin apele…”. Minciuna ne provoacă mai multă suferință decât rezultatele proaste din ultimele etape. Avem un patron care nu e patron.

El este doar reprezentantul unor investitori pe care nu avem voie să-i cunoaștem, care fac parte dintr-un fond de investiții care nu este fond de investiții. Avem niște investitori care ne-au spus că au trimis în urmă cu 10 zile 800.000 de euro, care nu au ajuns niciodată”, e postarea celor de la PCH.

Adauga un comentariu