International

Specialiștii atacă dur vaccinul rusesc! Peter Pitts, expert în sănătate publică: ”E mai degrabă un cocktail Molotov aruncat în criza COVID-19”

Publicat: 13 aug. 2020
Specialiștii atacă dur vaccinul rusesc! Peter Pitts, expert în sănătate publică: ”E mai degrabă un cocktail Molotov aruncat în criza COVID-19”
Specialiștii atacă dur vaccinul rusesc! Peter Pitts, expert în sănătate publică: ”E mai degrabă un cocktail Molotov aruncat în criza COVID-19”

Specialiștii atacă dur vaccinul rusesc! Peter Pitts, expert în sănătate publică: ”E mai degrabă un cocktail Molotov aruncat în criza COVID-19”.

După ce Rusia a anunțat că are primul vaccin anti-COVID, comunitatea științifică a explodat. Din moment ce nu există nicio dovadă că Rusia a parcurs toate fazele cerute pentru a-l dezvolta, multă lume este neîncrezătoare cu acest anunț. Așa cum s-a observat, Antony Fauci, expert american în domeniu,  este cel mai mare sceptic în ceea ce privește vaccinul anunțat de Putin. Cel care i se opune este Rodrigo Duterte, președintele din Filipine. Acesta este curios să testeze vaccinul în țara condusă de el.

Fauci, sceptic în privința vaccinului dezvoltat de Rusia

Epidemiologul Anthony Fauci are dubii în ceea ce privește vaccinul și avertizează oamenii să fie atenți la ceea ce vine de la chinezi sau de la ruși.

Să ai un vaccin și să dovedești că acel vaccin este sigur și eficient sunt două lucruri diferite. Sper că rușii au demonstrat fără dubii că vaccinul este sigur și eficient. Am serioase îndoieli că s-a întâmplat așa, dar cred că asta trebuie să înțeleagă oamenii atunci când aud anunțuri venite din partea chinezilor sau rușilor cum că aceștia au un vaccin și se întreabă apoi de ce americanii nu fac același lucru. Ei bine, fiindcă în această țară avem un mod de a face lucrurile astfel încât să ne pese de siguranță și eficiență”, spune Anthony Fauci, epidemiolog

De asemenea, Peter Pitts spune despre acest vaccin că este ”un cocktail Molotov aruncat în criza COVID-19”

Ce știm despre acest vaccin este exact nimic. E mai degrabă un cocktail Molotov aruncat în criza COVID-19. Nu avem date despre el, nu avem asigurări. Nu există niciun document depus la OMS despre niciun fel de program de vaccin rusesc. Nu există nicio agenție rusească pentru controlul medicamentelor„, afirmă Peter Pitts, expert sănătate publică, SUA

”Să scoți un vaccin fără să știi dacă este sigur și eficient ar fi o greșeală majoră”. Specialiștii atacă dur vaccinul rusesc!

Expertul în vaccinare din SUA, Paul Offit, susține că vaccinul nu aduce nimic inovator și se teme ca vaccinul să înceapă să fie făcut, înainte de a ști dacă este sigur pentru populație.

Tot ce au făcut ei a fost un mic studiu de faza I pe 38 de oameni, care a arătat că vaccinul a indus un răspuns imunitar. Nu este nimic inovator în legătură cu acest vaccin, este similar cu vaccinul Johnson&Johnson, cu cel al Astra Zeneca, cu unul dintre vaccinurile din China. Se poate spune cel puțin că din 38 de oameni nimeni nu a murit și că a indus un răspuns imunitar, care ar putea să ofere protecție sau nu. Ideea că ar putea în orice sens aprobat pentru utilizare și distribuit populației cu atât de puține date este de îngrozitoare. Sunt sigur că cercetătorii ruși sunt de aceeași părere.

Mă tem că ar putea începe vaccinarea fără să știe dacă e sigur, fără să știe dacă e eficient, iar asta ar putea pune presiune pe alte țări, inclusiv pe a noastră, să înceapă prematur distribuirea unui vaccin. Să scoți un vaccin fără să știi dacă este sigur și eficient ar fi o greșeală majoră, care ar putea face mult rău”, Paul Offit, expert în vaccinare, SUA

Duterte crede că vaccinul poate funcționa

Singurul care crede în puterea vaccinului dezvoltat de Rusia este Rodrigo Duterte, președintele statului Filipine. El are în plan să le ceară medicilor să îl vaccineze pe el primul, în momentul în care va ajunge în posesia vaccinului.

Îi voi spune președintelui Putin că am mare încredere în studiile lor în combaterea COVID și cred că vaccinul pe care l-au produs este bun pentru omenire. Pentru a-mi demonstra încrederea, le voi cere doctorilor să mă vaccineze pe mine primul atunci când va ajunge vaccinul. Vom vedea dacă funcționează. Dacă funcționează pe mine, este bun pentru toată lumea”, Rodrigo Duterte, președintele Filipine

Adauga un comentariu