Care este explicația faptului că organismul este slabit (din punct de vedere imunitar si energetic) in pragul primaverii? Cum ne refacem?
Imunitatea scazuta apare atat din cauze medicale, cat si din modul nostru de viata: stres, emotii negative pe termen lung, consum exagerat de zahar, fumat, sedentarism, oboseala, alergii alimentare, poluare, carenta vitaminei D, consum exagerat de alcool.
Un sistem imunitar scăzut este un sistem extrem de vulnerabil iar trecerea de la o afectiune minora pana la probleme grave de sănătate e despartita doar de un pas. Infectiile repetate atât virale, cât și bacteriene, faringite, pneumonii, infectii la nivelul pielii, infectii ginecologice toate duc la simptome clare a unei imunitati scăzute.
Metoda de refacere a imunitatii ar putea fi în primul rând adoptarea unui regim de viața echilibrat, alimente de calitate, imbunatatirea calitatii somnului, inlaturarea sedentarismului.
Astenia de primavara – ce este, cele mai frecvente cauze, principalele simptome, cum prevenim si cum tratam astenia, afectiuni de sezon care evolueaza cu astenia?
Termenul de „astenie” nu este recunoscut oficial în medicina și trebuie știut ca astenia de primavara nu este o boala, ci o stare fiziologica și are niște cauze foarte bine definite. Simptomele asteniei de primavara sunt de fapt un semnal ca organismul are nevoie de hrana noua, proaspata, bogata în nutrienti și iesiri în natura.
Câteva simptome specifice ar putea fi: somnolenta, apatie, iritabilitate, migrene pasagere, dificultati de concentrare, irascibilitate. Dacă avem unele afectiuni psiho-somatice deja instalate, astenia le poate agrava: ulcere, crize de astm, alergii, simptome reumatice, depresie, anxietate.
Pentru a preveni și ajuta organismul să se adapteze mai ușor la venirea primaverii putem acționa prin abordarea unui regim igieno-dietetic bogat în nutrienti, prin a consuma fructe și legume proaspete, plimbari în aer liber, sport.
Va asteptam in farmaciile Ropharma cu multe alte recomandari de calitate ale specialistilor nostri!