Eveniment-Social

Spectacolul „Albă ca Zăpada”, într-o avanpremieră pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași

Publicat: 12 mart. 2021
Spectacol în Sala Mare a Teatrului pentru Copii și Tineret
Conducerea Teatrului pentru Copii și Tineret "Luceafărul" a decis să devanseze prezentarea la public a noului spectacol, "Albă ca Zăpada", printr-o avanpremieră, duminică, 14 martie 2021, de la ora 17:30. Prețul unui bilet este de 14 lei și poate fi achiziționat de la casieria Teatrului sau de pe platforma on-line www.bilet.ro

Într-o avanpremieră, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași este programat spectacolul „Albă ca Zăpada”.
Acesta se va juca duminică, 14 martie 2021, de la ora 17:30. Prețul unui bilet este de 14 lei și poate fi achiziționat de la casieria Teatrului sau de pe platforma on-line www.bilet.ro. Piesa risca să fie pusă sub semnul amânării din cauza creșterii evidente a indicelui de îmbolnăviri la 1.000 de locuitori în orașul Iași

Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” a decis să devanseze prezentarea la public a noului spectacol, „Albă ca Zăpada”, printr-o avanpremieră, duminică, 14 martie 2021, de la ora 17:30. Prețul unui bilet este de 14 lei și poate fi achiziționat de la casieria Teatrului sau de pe platforma on-line www.bilet.ro. Programată inițial pentru 20 martie, data la care în agenda Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) este fixată Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, premiera spectacolului risca să fie pusă sub semnul amânării din cauza creșterii evidente a indicelui de îmbolnăviri la 1.000 de locuitori în orașul Iași.

Conducerea Teatrului „Luceafărul” a decis să devanseze prezentarea la public a noului spectacol

Statisticile sanitare permit în acest moment instuțiilor de spectacole să joace cu 30 la sută din capacitatea sălilor, dar dacă incidența sare de 3 la mia de locuitori, atunci activitatea cu publicul se suspendă. Din acest motiv, conducerea Teatrului „Luceafărul” a decis să devanseze prezentarea la public a noului spectacol, printr-o avanpremieră, duminică, 14 martie, de la ora 17:30.

„În arta spectacolului teatral, a amâna pe termen nedefinit o premieră înseamnă a frânge energiile creative ale echipei artistice. Întregul proces al repetițiilor induce un crescendo imaginativ și de mobilizare a resurselor de expresivitate care culminează în seara primei întâlniri cu publicul, iar întreruperea abruptă a acestui proces echivalează cu o scădere a potențialului artistic al noii creații. În aceste condiții, cu ochii pe cifrele epidemiologice, ne-am mobilizat și invităm publicul, și el nerăbdător, să vină la teatru, la o avanpremieră”, a precizat teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului „Luceafărul”.

Pe de altă parte, aceasta arată și că:

„Firește, dacă situația pandemică va rămâne la un nivel care ne va îngădui să jucăm în continuare, o vom face. Ca măsură de rezervă, dacă în municipiul unde funcționăm nu vom mai putea susține reprezentații, o vom face la Suceava, unde colegii de la Teatru s-au arătat deschiși să ne primească”, a mai transmis teatrologul Oltița Cîntec.

Prețul unui bilet este de 14 lei și poate fi achiziționat de la casieria Teatrului sau de pe platforma online www.bilet.ro

Din echipa de realizatori a spectacolului „Albă ca Zăpada” fac parte Ion Ciubotaru (regia), Constantin Butoi (scenografia), Diana Roman (muzica), Andrei Botnaru (video design). În distribuție: Ioana Iordache (Albă ca Zăpada); Carmen Mihalache (Regina Albastră); Dragoș Maftei (Prințul); Sebastian Munteanu (piticul Unu); Claudiu Gălățeanu (piticul Doi); Raluca Pintilie (piticul Trei); Iulia Deloiu Trif (piticul Patru); Alex Iurașcu (piticul Cinci); Beatrice Volbea (piticul Șase); George Cocoș (piticul Șapte).

Regizorul Ion Ciubotaru a imaginat o versiune scenică despre care spune că „grupul celor șapte pitici devine central, ei relatează și joacă povestea, cu întâmplările pe care le știe toată lumea. Am atenuat încă din dramatizare momentele cu mai multă cruzime din versiunile multiple ale basmului, fără a pierde din intensitatea conflictului, doar mutând puțin accentele. A trebuit să avem în vedere și normele pandemice, să nu aglomerăm scena, interacțiunile artiștilor să fie minime, dar spectacolul nostru va încânta publicul prin tonul lui general optimist, ludic”. Prețul unui bilet este de 14 lei și poate fi achiziționat de la casieria Teatrului sau de pe platforma on-line www.bilet.ro

Adauga un comentariu