National

Spital de campanie pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. România îl va construi în cinci zile – FOTO

Publicat: 19 mart. 2020

Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile în Otopeni pentru montarea unui spital de campanie în incinta Institutului Ana Aslan, unde vor fi trataţi bolnavi de coronavirus.

Militarii au început să pregătească terenul pentru montarea containerelor și echipamentelor.

Ulterior, vor fi instalate şi elementele componente ale structurii medicale și racordarea la utilități.

Formațiunea medicală ROL 2 va avea corturi medicale și containere care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare şi zonă de decontaminare.

Structura va fi funcţională din punct de vedere administrativ în circa cinci zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare.

Militarii au mai ridicat spitalul ROL 2 o singură dată, în 2015, când România se pregătea pentru a prelua eventuale cazuri de Ebola.

Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor.

Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO „Saber Guardian 19” și „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România.

Ministerul Apărării Naţionale continuă să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare.

De asemenea, MApN are pregătite forțe și mijloace gata să intervină în orice moment, dar, suplimentar, are și personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

Adauga un comentariu