Actualitate

Spitalul „C.I. Parhon” este pe baricade! Pacienții cu coronavirus și cu boli renale asociate se vor putea vindeca în Copou

Publicat: 02 apr. 2020

Măsuri de urgență luate la Spitalul „C.I Parhon”. Au fost pregătite paturile pentru pacienții cu coronavirus și boli renale. Un etaj întreg a fost izolat și mai multe paturi în secția de Anestezie și Terapie Intensivă sunt pregătite în unitatea medicală.

Spitalul „C.I. Parhon” a fost restructurat pentru a primi pacienții cu coronavirus în momentul în care vor apărea solicitări. Practic, pacienții diagnosticați cu coronavirus și care au probleme renale, vor fi transferați la unitatea medicală mai sus menționată. În această direcție, conducerea spitalului a izolat un etaj al unității medicale și este pregătit pentru a primi pacienții cu coronavirus. În cazul în care vor apărea și mai multe cazuri decât au fost preconizate, spitalul este pregătit să suporte o capacitate și mai mare.

Unde vor fi tratați pacienții cu boli renale?

În contextul răspândirii pandemiei cu noul coronavirus, spitalele ieșene au luat o serie de măsuri pentru a asigura tratarea cât mai eficientă a pacienților care prezintă și alte afecțiuni asociate. Pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 și care au și probleme renale, Spitalul „C.I. Parhon” a pregătit un număr de 35 de paturi.

„Spitalul «Parhon» este un spital de mono-specialitate care se ocupă de pacienții care au nevoie de dializă sau de proceduri urologice. Fiind, practic, un centru de referință pentru pacienții cu afecțiuni renale din zona Moldovei, am fost nevoiți să regândim complet structura spitalului. Este un etaj din cadrul spitalului care a fost izolat și în care au fost făcute circuite doar cu pacienții cu COVID-19 sau suspecți.

Există gândită o zonă de Terapie Intensivă pentru pacienții care au nevoie de suport avansat și o zonă pentru pacienți cu afectare medie, iar în același timp, stația de dializă are o capacitate de șapte aparate de dializă. Dacă considerăm asta pentru o săptămână, sunt câțiva zeci de pacienți care ar putea face dializă la Spitalul «Parhon». Există un plan doi, care presupune extinderea acestei unități în funcție de numărul de cazuri care vor fi adresate către etajele celelalte ale spitalului. Deocamdată, capacitatea maximă pentru acest sector este undeva la 35 de pacienți”, a specificat dr. Ionț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului „C.I. Parhon” Iași.
Adauga un comentariu