Economic Local

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași face achiziții importante de medicamente și consumabile! Contractele ajung la o valoare de 20 de milioane de euro

Publicat: 28 dec. 2020
Spitalul de Boli Infecțioase din Iași
Loturi importante de medicamente vor ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Mai multe loturi de echipamente și medicamente vor ajunge la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași. Trei proceduri vor fi organizate la începutul anului 2021. Contractele se vor desfășura prin intermediul unui acord-cadru. Vor primi medicamente și pacienții din programul HIV-SIDA

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași organizează mai multe licitații privind achiziția de medicamente și consumabile. Pe data de 26.01.2020 este programată procedura pentru achiziția de medicamente HIV-SIDA. Prevederea bugetară este de 30.482.746 lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro. Licitația este împărțită în 44 de loturi. Printre medicamentele solicitate se numără azithromycin, clarithromycinum, fluconazolum, sulfamethoxazolum – trimethoprimum etc. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru pe o perioadă de 24 de luni.

„Furnizorul va livra numai produse care au o valabilitate de cel puțin 18 luni de la data recepției. Autoritatea contractantă are dreptul de a notifica imediat furnizorul, în scris, orice plângere sau reclamație ce apare în legătură cu această garanție. Transportul și manipularea până la sediul autorităților contractante vor fi asigurate de către ofertantul câștigător, cu mijloace de transport care să permită distribuirea produsului în condițiile prevăzute de fabricant. Transportul este asigurat de către ofertant gratuit până în incinta farmaciei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase”, se arată în caietul de sarcini.

Achizițiile continuă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu alte două proceduri

Pe data de 25.01.2021 este programată altă licitație, de data asta pentru furnizarea mai multor loturi de medicamente generale. Contractul se va desfășura tot printr-un acord-cadru. Valoarea estimată a contractului este de 51.122.136 lei, fără TVA, aproximativ 10 milioane de euro. Nu în ultimul rând, pe data de 26.01.2021 va fi lansată a treia procedură, privind furnizarea de reactivi și consumabile medicale de laborator. Valoarea estimată a licitației este de 20.140.212 lei, fără TVA, aproximativ 4 milioane de euro. Procedura este împărțită în 183 de loturi. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de către comisia de evaluare.

Spitalul Clinic „Căi Ferate” cumpără paturi electrice pentru saloane

Noi achiziții se vor derula și la Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași. Pe data de 04.02.2021 este derulată o procedură privind furnizarea mai multor paturi pentru utilarea saloanelor. Licitația este împărțită în două loturi: pat simplu și pat de spital cu funcții multiple. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.150.315 lei, fără TVA, aproximativ 240.000 euro. Conform cerințelor, participanții trebuie să respecte mai multe condiții de ofertare pentru primul lot. Astfel, paturile trebuie să fie electrice, cu ajustare electrică spate, platformă saltea compusă din 4 secțiuni, cu pereți dubli pentru rezistență ridicată, telecomandă cu fir, suport de perfuziune, suport pentru punga de urină etc. În total vor fi achiziționate 200 de paturi simple. În ceea ce privește al doilea lot, paturile trebuie să fie tot electrice, dar cu mai multe funcțiuni. În total vor fi cumpărate 50 de bucăți.

Adauga un comentariu