Local

Un caz unic până acum în România! La Iasi s-a înregistrat prima îmbolnăvire cu virusul COVID-19 a unui pacient diagnosticat deja cu HIV

Publicat: 18 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un caz unic până acum în România La Iasi s-a înregistrat prima îmbolnăvire cu virusul COVID-19 a unui pacient diagnosticat deja cu HIV

Singurul tratament descoperit pentru coronavirus se aplică şi la HIV/SIDA. Medicii fac experimente la Iaşi pe un pacient cu HIV/SIDA diagnosticat cu coronavirus. Sunt nevoiţi să folosească acelaşi tratament. Acesta lua tratament împotriva coronavirus şi tot s-a îmbolnăvit. Acum va fi nevoit să ia acelaşi tratament pentru că acesta e protocolul. Ce se va întâmpla cu acest pacient a devenit curiozitate na]ionala.

Ieri a fost diagnosticat cu coronavirus la Iaşi un pacient cu HIV/SIDA. Medicii se chinuie să caute o soluţie pentru a-l vindeca întrucât în ambele situaţii se administrează exact acelaşi tratament şi anume, Keletra. Managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a fost luată prin surprindere de apariţia acestui caz, unic în România. Aceasta susţine faptul că până la această oră, s-au găsit extrem de pu]âne informaţii în literatură de specialitate despre COVID-19.

„Avem un pacient spitalizat cu infecţie cu HIV şi SARS-CoV-2 care se afla în afara oricărui pericol deocamdată. În cazul său, cadrele medicale vor trebui să vadă ce măsuri vor fi luate în plus în tratament faţă de pacienţii care nu suferă şi de această patologie. Vom căuta soluţii, cel mai probabil până la apariţia unui vaccin. Coronavirus ne face  să căutăm soluţii. În acest moment nu ştim dacă va răspunde la acest tratament. Nu cunoasteam faptul că boala va rămâne sau nu nemodificata”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Nimeni nu ştie răspunsul

Medicii sunt rezervaţi. Din cauza lipsei studiilor aprofundate în ceea ce priveşte răspunsul unui pacient cu HIV/SIDA la un astel tratament, nimeni nu ştie care va fi prognosticul. Va avea sau nu de suferit pe viaţa acest pacient? Va avea infecţia cu coronavirus repercusiuni asupra vieţii sale? „Nu putem răspunde acum la aceste lucururi”, adăugă medicul iesean.

Adauga un comentariu