Local

Un caz unic până acum în România! La Iasi s-a înregistrat prima îmbolnăvire cu virusul COVID-19 a unui pacient diagnosticat deja cu HIV

Publicat: 18 apr. 2020

Singurul tratament descoperit pentru coronavirus se aplică şi la HIV/SIDA. Medicii fac experimente la Iaşi pe un pacient cu HIV/SIDA diagnosticat cu coronavirus. Sunt nevoiţi să folosească acelaşi tratament. Acesta lua tratament împotriva coronavirus şi tot s-a îmbolnăvit. Acum va fi nevoit să ia acelaşi tratament pentru că acesta e protocolul. Ce se va întâmpla cu acest pacient a devenit curiozitate na]ionala.

Ieri a fost diagnosticat cu coronavirus la Iaşi un pacient cu HIV/SIDA. Medicii se chinuie să caute o soluţie pentru a-l vindeca întrucât în ambele situaţii se administrează exact acelaşi tratament şi anume, Keletra. Managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a fost luată prin surprindere de apariţia acestui caz, unic în România. Aceasta susţine faptul că până la această oră, s-au găsit extrem de pu]âne informaţii în literatură de specialitate despre COVID-19.

„Avem un pacient spitalizat cu infecţie cu HIV şi SARS-CoV-2 care se afla în afara oricărui pericol deocamdată. În cazul său, cadrele medicale vor trebui să vadă ce măsuri vor fi luate în plus în tratament faţă de pacienţii care nu suferă şi de această patologie. Vom căuta soluţii, cel mai probabil până la apariţia unui vaccin. Coronavirus ne face  să căutăm soluţii. În acest moment nu ştim dacă va răspunde la acest tratament. Nu cunoasteam faptul că boala va rămâne sau nu nemodificata”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Nimeni nu ştie răspunsul

Medicii sunt rezervaţi. Din cauza lipsei studiilor aprofundate în ceea ce priveşte răspunsul unui pacient cu HIV/SIDA la un astel tratament, nimeni nu ştie care va fi prognosticul. Va avea sau nu de suferit pe viaţa acest pacient? Va avea infecţia cu coronavirus repercusiuni asupra vieţii sale? „Nu putem răspunde acum la aceste lucururi”, adăugă medicul iesean.

Comentarii
  • Unicul caz consta în faptul că un profesor care a luat mită pentru examene, regulat și în mod repetat mai este profesor, unic este și faptul că în schimbul unei sume de bani este invitată seară de seară la Antena 3 (unde în altă parte) și bate câmpii- parcă noi acum avem nevoie de constatatori/statisticieni, unic este că toți cei care reclamă nereguli la Spitalul de Infecțioase Iași sunt amenințați sau trimiși ”în izolare” (asistenta șefă), unic este că sistemul sanitar românesc este pe mâna acestor nulități !!! Constatarea de esență, care face obiectul acestui articol, face să râdă orice student de anul 6 care a făcut ”Infecțioase”- nu cu doamna (!!!). Vă rog recitiți și distrați-vă în această zi tristă……Doamne Ferește/Doamne Ajută!!!

  • Mai bine ai merge la inviere sa saruti icoana si nu fundul lui Dorobat ! este invitata ? Ok ! este inteligenta,Manager, Profesor, Doctor si o buna organizatoare ! de ce nu mergi tu daca esti mai ?? nu a facut nici o neregula sai fie frica de cineva ! de cine de Florica ? ea este o puturoasa si o mincinoasa, ea nu munceste il pazeste pe tata copilului meu ! o proasta, o inculta sa bagat in contact sa stea acasa , ea vorbeste ? este sefa unde sta in birou,ea masa de la ajutoare la pranz si pleaca acasa, Florica ai uitat cine este spagara ? iti amintim !

  • OOOO EA ESTE FLORINA CEA DE LA PNL, IMI AMINTESC DE LA PETRECEREA DE LA CIRIC, MA AJUNSESE PRIN BOSCHETI ! HA HA MARE SEFA !!! TOT CU PARA ESTI CA ACUMA TEAI BABIT NU MAI ARE CINE SA TE APERE,AI LUAT SI TU UN PUI DE DRAC DE LA VOI DIN SPITAL DE STAI ACASA ? SAU INTORS TOATE INPOTRIVA TA ,VEZI SI PATRATA ROATA SI TOT SE INTOARCE, ERAI PE CAI MARI CANDVA, AU MURIT CAI ,MUISTO !

  • In aceasta seara sa ne iertam cu toti si sa fim mai buni, sa nu ne mai barfim sa ne vedem fiecare de treburile pe care le are de facut fiecare. Paste Binecuvantat

Adauga un comentariu