Local

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi vine în sprijinul medicilor de familie în lupta împotriva SARS-CoV-2

Publicat: 23 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi vine în sprijinul medicilor de familie în lupta împotriva SARS-CoV-2
Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu a anunțat că instituția pe care o reprezintă vine în ajutorul medicilor de familie cu un grup de Whatsapp unde vor putea discuta și face schimb de ide cu privire la tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 dar și un site cu informații despre vaccin, administrarea tratamentului cu anticorpi monoclonali și up-date în tratamenrul Covid.

De asemenea, pe grupul creat pe Whatsapp vor fi sute de medici de familie și infecționiști.

„Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ” Sf. Parascheva” Iaşi vine în întâmpinarea nevoii de conectare cu colegii noştri medici de familie (atât acum, în prevenirea şi tratarea pacienţilor valului 4, cât şi a celor, propabili, îngrijiţi în cadrul valului 5) punând la dispoziţie un grup de lucru şi schimb de idei pe Whatsapp. În acest grup, care însumează peste 250 medici, un număr de colegi Infecţionişti împreună cu un număr de colegi medici de familie implicaţi în diagnosticul,monitorizarea şi tratarea pacienţilor Covid19 , îşi dau mâna pentru a dezbate împreună cele mai eficiente metode de îngrijire.

Împreună suntem aproape, speram de finalul Pandemiei! Proiectul încă nu este finalizat, acesta va fi mult mai complex (grupul de Whatsapp va fi dublat de un site medical care va respecta rigorile medicale şi va crea premizele unor seri clinici on-line destinate dezbaterilor cazurilor clinice complexe şi a metodelor de tratament complex şi complet la domiciliu). Site-ul va conţine informaţii inclusiv despre vaccin, administrarea tratamentului cu anticorpi monoclonali, up-date în tratamenrul Covid. În momentul de faţă este în verificări şi mă bucur că funcţionează. Vă promit ceva profesionist care vă va oferi multe opţiuni”, a declarat medicul Florin Roşu.

Adauga un comentariu