National

Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca are un nou manager

Publicat: 25 mai 2020

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a semnat ordinul de numirea a unui nou manager al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca. Această decizie vine în urma unor proteste ale angajaţilor spitalului. Aceştia au solicitat revocarea managerului din funcţie. Dr. Gabriela Pârâu va ocupa de astăzi această funcţie. Aceasta va fi manager interimar pentru o perioadă de maximum şase luni. Vă reamintim că până acum funcţia a fost ocupată de Cristina Păun. Aceasta a fost contestată de angajaţi imedait după numire.

Angajații au protestat zilele trecute

Aproximativ 40 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca protestează vineri în curtea spitalului cerând demiterea actualului manager interimar, Cristina Păun. La protest participă medici şi personal TESA, iar activitatea medicală şi cea de pază a pacienţilor, unii cu probleme pshice grave ori violenţi, cu condamnări, nu ar fi afectată.

”Nu este afectată activitatea medicală, nici cea de hrană şi nici cea de pază a pacienţilor”, a dat asigurări directorul economic al Spitalului Săpoca, Vlad Laurenţiu Nicolae, care se numără printre protestatari.

Oamenii care se află în curtea spitalului Săpoca cer ca actualul director interimar, Cristina Păun, să fie revocat din funcţie, protestatarii reclamând o lipsă de colaborare şi comunicare cu aceasta, dar şi probleme penale mai vechi, acedsta având două dosare penale deschise pentru fapte comise ca angajat al acestui spital.

Adauga un comentariu