Economic Local

Spitalul de Urgență „Sf. Spiridon” cumpără materiale sanitare! Contractul are o valoare de peste 6 milioane de euro

Publicat: 08 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul de Urgență Sf. Spiridon cumpără materiale sanitare Contractul are o valoare de peste 6 milioane de euro
Bărbatul din Suceava care a fost muşcat de urs sâmbătă, 24 iulie 2021, se află încă în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Pacientul a fost transferat de urgenţă la Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi

Furnizorii de materiale sanitare au la dispoziție un contract de 6 milioane de euro. Procedura este organizată de Spitalul „Sf. Spiridon” la mijlocul lunii aprilie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta agenților economici cu prețul cel mai mic

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași continuă programul anual de achiziții. Pe data de 14.04.2021 este programată licitația pentru achiziția materialelor sanitare de protecție, materiale sanitare uzuale. Valoarea estimată a contractului este de 32.712.662 lei, fără TVA, aproximativ 6 milioane de euro.

„Clinicile de chirurgie generală, chirurgie vasculară, clinică de ATI, chirurgie plastică și reparatorie, oftalmologie, ortopedie, buco-maxilo-facială, serviciul UPU SMURD sunt clinici de o deosebită importanță în desfășurarea activității medicale, clinici care în acest moment au devenit centru principal de adresare pentru zona Nord-Est a țării. În urma încheierii acordului-cadru așteptăm achiziționarea de produse de bună calitate, livrate într-un termen rezonabil (maximum 3 zile lucrătoare de la transmiterea comenzii ferme, de către autoritatea contractantă), în vederea desfășurării în bune condiții a activităților specifice din cadrul spitalului”, se arată în caietul de sarcini.

A fost stabilit necesarul de materiale pentru activitățile zilnice

Conform caietului de sarcini, necesarul constă în bonete chirurgicale, halat vizitator, mănuși examinare, scutece adulți, alcool etilic rafinat de uz farmaceutic, viziere, ochelari de protecție, combinezon de unică folosință, mănuși chirurgicale etc.

„Achiziționarea de materiale sanitare se va realiza în funcție de disponibilitățile financiare care vor fi alocate prin încheierea periodică (lunar/trimestrial) de acte adiționale între Spital și Casa de Asigurări de Sănătate Iași. Recepția cantitativă și calitativă a produselor livrate în cadrul contractului se va efectua la magazia spitalului și farmacia spitalului pe baza facturii fiscale în original emise de către furnizor în termen de 24 ore de la primirea acestora”, se mai arată în procedura achiziției.

Pe perioada pandemiei, Spitalul „Sf. Spiridon” a încasat cele mai mari sume de la Casa de Asigurări de Sănătate.

A fost lansată achiziția de materiale sanitare și la Spitalul militar din Iași

Totodată, și Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. I. Czihac” (U.M. 02534) din Iași anunță noi achiziții. Pe data de 31.03.2021, cu fonduri de la Ministerul Apărării, va fi organizată o licitație pentru achiziția unui număr de 574 loturi de materiale sanitare, pentru funcționarea unității medicale. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru. Licitația are o prevedere bugetară de 7.756.862 lei, fără TVA, aproape 1,6 milioane de euro.

„Produsele vor fi ambalate în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Pentru produsele livrate în ambalaje reciclabile, acestea nu se vor factura, funcționând principiul restituirii la livrarea produselor. Nesolicitarea sau neridicarea ambalajelor la livrarea mărfii presupune faptul că prețul acestora este inclus în prețul produselor. Calitatea produselor va fi cea specificată în standarde, atestată de certificate de calitate și certificate de garanție”, se arată în caietul de sarcini.

Conform necesarului, Spitalul Militar solicită furnizarea următoarelor materiale sanitare: mănuși examinare, filme radiologice, măști chirurgicale, alcool sanitar, bonete, plasture elastic, comprese sterile, ață chirurgicală, lamă bisturiu, sondă aspirație, mască de oxigen, trusă drenaj toracic, ochelari de protecție etc.

Adauga un comentariu