Local

Spitalul „Parhon” din Iași va fi modernizat. Primăria va investi peste un milion de euro în reabilitarea Secției ATI și a blocului operator pentru transplant

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul Parhon din Iași va fi modernizat. Primăria va investi peste un milion de euro în reabilitarea Secției ATI și a blocului operator pentru transplant
Primăria Iași va investi peste un milion de euro în reabilitarea secției ATI și a blocului operator de la Spitalul Parhon din municipiu

Spitalul „Parhon” din municipiul Iași va primi fonduri pentru reabilitarea secției ATI și a blocului operator pentru transplant. Fondurile sunt alocate din bugetul local de la Primăria Iași. Autoritatea locală va investi peste un milion de euro în Spitalul „Parhon”, fiind vizată și achiziția unui set de aparate de ventilație. În lista investițiilor sunt cuprinse și proiecte la Spitalul Clinic de Recuperare din municipiu și la o parte din Spitalul „Sf. Spiridon”

Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din municipiul Iași va fi modernizat de autoritatea locală. Primăria Iași va investi peste un milion de euro în reabilitarea secției ATI și a blocului operator pentru transplant. Proiectele de investiții sunt cuprinse într-o listă mai amplă a municipalității pentru reabilitarea spitalelor subordonate. În total vor fi alocate peste 8,2 milioane lei (1.7 milioane euro) în spitalele subordonate Primăriei Iași în perioada următoare. Secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului „Parhon” are nevoie urgentă de reabilitare. De fonduri noi vor beneficia și Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul „Sf. Spiridon” din municipiul Iași.

La Spitalul „Parhon” din Iași se vor cumpăra și aparate de ventilație în valoare de 400 mii lei

Programul de investiții al Primăriei Iași cuprinde o listă mai amplă de la Spitalul „Dr. C.I. Parhon”. În lista primăriei se regăsesc o serie de investiții în unitatea medicală din Copou ce cuprind mai multe secții. Pentru achiziția unor aparate de ventilație la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” se vor aloca 400 mii lei. Municipalitatea va mai aloca 124 mii lei pentru demararea proiectului privind modernizarea secției ATI și a blocului operator pentru transplant. Pentru același proiect de la spitalul ieșean se vor aloca 5,1 milioane lei (peste un milion euro), fondurile urmând a fi folosite pentru demararea lucrărilor.

Lucrări de peste 1 milion de euro în secția ATI și blocul operator de la Spitalul „Parhon”

Secția ATI este situată la etajul 3 în clădirea tronsonului 2 din cadrul Spitalului „Parhon” din Iași. Structura generală a secției prevede în blocul operator patru săli de operație și o sală de preanestezie. Secția mai cuprinde în afara sălii de operație laboratoarele de radiologie și imagistică. Secția ATI cuprinde paturi de terapie intensivă, paturi de terapie intermediară/îngrijire postoperatorie și paturi de supraveghere postanestezică. Supravegherea postanestezică reprezintă partea distinctă din cadrul componentei cu paturi a secției/compartimentului ATI, destinată pacienților care necesită supraveghere de scurtă durată.

Primăria Iași va aloca fonduri și pentru lucrări la Spitalul de Recuperare din municipiul Iași

La Spitalul de Recuperare din Iași se va achiziționa și un aparat automat de dezinfecție, un robot de sterilizare care va costa 18 mii lei. Pentru acesta, Primăria Iași va aloca 51 mii lei. Spitalul de Recuperare Iași va derula și un proiect privind sistemul de colectare a apelor uzate și menajare. Pentru proiectul tehnic de execuție se vor aloca 70 mii lei. Din suma alocată investițiilor în spitale, Primăria Iași va mai cheltui 7,7 milioane lei pentru noi investiții. Pentru același sistem de colectare a apelor uzate, la Spitalul de Recuperare se vor aloca 500 mii lei. Tot la Spitalul Clinic de Recuperare se vor aloca alți 500 mii lei pentru un sistem de alarmare la incendiu. Unitatea medicală va mai deconta peste 911 mii lei pentru modernizarea instalațiilor electrice din interior. Pentru lucrări de tâmplărie PVC la secțiile de la Spitalul „Sf. Spiridon”, Primăria Iași va aloca 400 mii lei. Pentru proiectul privind modernizarea Blocului Operator I- Centrul de Transplant de la Spitalul „Sf. Spridon” se vor aloca 100 mii lei.

taguri:

cuvinte cheie: Spitalul Parhon, Primăria Iași, Secție ATI, transplant

Adauga un comentariu