Sanatate

Spray pentru Zona Zoster: Soluții pentru ameliorarea simptomelor

Publicat: 19 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spray pentru Zona Zoster Soluții pentru ameliorarea simptomelor
Zona Zoster este o afecțiune virală provocată de virusul Varicelo-Zosterian, care provoacă și îmbolnăvirea de varicelă

Zona Zoster este definită ca o afecțiune care se manifestă ca o erupție cutanată, cu apariția de vezicule dureroase, ca o consecință a reactivării virusului varicelo-zosterian. Persoanele care se confruntă cu această problem au la dispoziție mai multe tratamente, printre care și spray pentru Zona Zoster.

Zona Zoster este considerată o boală a pielii, însă de fapt aceasta are legătură cu terminațiile nervoase. Aceasta este o afecțiune virală provocată de virusul Varicelo-Zosterian, care provoacă și îmbolnăvirea de varicelă. Din momentul în care o persoană a luat virusul, pacientul va dezvolta varicela iar după vindecare virusul va rămâne în stare latentă în organism la nivelul rădăcinilor nervoase. Din cauza unei imunități deficitare, virusul se poate manifesta din nou într-o nouă formă de Zona Zoster.

Persoanele cele mai predispuse să sufere de această afecțiune sunt cele care au suferit de varicelă în copilărie, mai ales cei care au avut varicelă până la 18 luni și cei care au un sistem imunitar slăbit. De obicei, această afecțiune se manifestă la persoanele mai în vârstă, tocmai din cauza imunității scăzute.

persoana care sufera de zona zoster

Simptomele Zonei Zoster

Persoanele care suferă de această afecțiune acuză la început o senzație de arsură sau de mâncărime a pielii. Aceasta poate fi pe o jumătate a toracelui, abdomenului sau feței sau pe o porțiune a brațului sau a piciorului.

La început poate să apară o durere ce poate fi confundată cu durerea din alte afecțiuni la nivelul inimii, plămânilor sau rinichilor. În plus, pielea poate deveni foarte sensibilă, încât nu suportă atingerea sau frecarea cu hainele.

După aproximativ 5 zile, pielea devine roșie și ușor în relief. În aceste condiții, pot să apară vezicule cu lichid grupate, care formează o linie ce urmează nervul infectat. În următoarele zile, continuă să apară vezicule dureroase și pruriginoase, care pe urmă se sparg și formează cruste ce se vor vindeca în 2-3 săptămâni.

Persoană care suferă de această afecțiune mai poate acuza stări febrile, astenie și dureri musculare ușoare.

persoana care sufera de zona zoster

Spray pentru Zona Zoster: Cum să reduci nevoia de scărpinare

Din păcate, pentru această afecțiune nu există un tratament care să asigure vindecarea. În schimb, există mai multe medicamente care pot ameliora simptomele. Astfel, dacă afectiunea este diagnosticată în primele 3 zile, medicul poate prescrie medicamente antivirale precum aciclovir, famciclovir sau valaciclovir. Acestea vor ameliora simptomele și vor reduce durata, dar și riscul de dezvoltare a durerii cronice.

Pentru durere, medicul poate utiliza medicamente antiinflamatorii.

Din farmacii, pot fi achiziționate spray-uri care conțin extract de Aloe Barbadensis, crospolimer de acid poliglucuronic galactoarabinan, betaină, ulei de ricin hidrogenat, glicerină, pantenol sau acid citric.

persoana care sufera de zona zoster

În plus, acestea au complexul 2QR, un blocant bacterian derivat din planta Aloe Barbadensis, care blochează bacteriile prin crearea unei bariere fizice între bacterii și piele.

Folosirea acestor spray-uri, care au efect de răcire instant, reduc nevoia de scărpinare, care vindecă natural pielea și care ajută la prevenirea cicatricelor care pot fi provocate prin scărpinare.

Spray-urile împotriva Zona Zoster se aplică de cel puțin trei ori pe zi sau ori de câte ori se dorește diminuarea senzației de mâncărime, iar pentru o senzație de răcorire și mai accentuată se recomandă depozitarea în frigider.

persoana care sufera de zona zoster

Adauga un comentariu