Boli si tratamente

Covid-19: un spray nazal ar putea preveni contaminarea

Publicat: 16 aug. 2020
Sprayul nazal care ar preveni contaminarea cu noul coronavirus
Sprayul nazal care ar preveni contaminarea cu noul coronavirus

Sprayul nazal care ar preveni contaminarea cu noul coronavirus. Oamenii de știință americani au dezvoltat un spray nazal capabil să împiedice virusul să intre în organism. Și dintr-un motiv întemeiat: este fabricat cu proteine ​​similare anticorpilor umani.

Aceasta este descoperirea făcută de cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco (Statele Unite). Aceștia susțin că au dezvoltat un spray nazal capabil să împiedice virusul să intre în organism.

Într-un studiu publicat pe site-ul științific bioRxiv, cercetătorii explică cum funcționează acest spray promițător. Pentru a dezvolta acest dispozitiv, ei au analizat două miliarde de nanobizii sintetici. Acestea sunt proteine ​​umane asemănătoare cu anticorpul care este produs în mod natural de lama și cămile. Deoarece sunt mai mici decât anticorpii umani, sunt mai ușor de manipulat.

Sprayul nazal care ar preveni contaminarea cu noul coronavirus

Oamenii de știință au reușit să identifice un nanobid deosebit de puternic. Și dintr-un motiv întemeiat: este capabil să se atașeze de proteinele avansate ale coronavirusului. Astfel intră virusul în organism. Particularitatea acestui nanobid? Acoperă aceste faimoase proteine și împiedică astfel virusul să infecteze celulele, sustine dr. Aashish Manglik, co-autor al studiului.

Cercetătorii au experimentat o forma cu aerosoli a acestui nanobid, pe care au numit-o „AeroNabs” și cred că ar putea fi administrat printr-un spray nazal sau un inhalator. Un singur spray al acestui anticorp sintetic ar putea avea un efect protector împotriva Covid-19.

În prezent, există discuții cu partenerii de afaceri pentru a accelera studiile clinice și fabricarea AeroNabs. Dacă aceste teste se vor dovedi de succes, oamenii de știință speră că pot aduce aceste sprayuri nazale pe piață în curând.

Adauga un comentariu