Sport

Stadioanele din Israel vor putea primi spectatorii care s-au vaccinat, iar copiii vor trebui să prezinte un test negativ

Publicat: 05 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Stadioanele din Israel vor putea primi spectatorii care s-au vaccinat iar copiii vor trebui să prezinte un test negativ
Israelul va fi prima țară unde vor fi prezenți suporterii pe stadioane la capacitate maximă

Veşti bune pentru microbiştii din Israel, aceştia îşi vor putea susţine favoriţii din tribune. Cabinetul guvernamental care se ocupă cu măsurile împotriva pandemiei de Covid-19 au hotărât să ridice restricţiile în privinţa stadioanelor, dar și în domeniul cultural, acestea nu mai sunt supuse limitelor privind prezenţa publicului. Cei care doresc să fie pe stadioane trebuie să prezinte la intrarea arenei adeverința care atesta faptul că şi-au administrat cea de-a doua doză.

Erez Kalfon, preşedintele ligilor profesioniste de fotbal din Israel, a fost foarte încântat când a auzit că stadioanele vor avea din nou suporteri.

‘Mă bucur că, din acest weekend, fanii pot umple stadioanele, iar meciurile decisive ale echipelor israeliene vor putea fi urmărite de aproximativ 30.000 de spectatori’, a precizat Kalfon într-un comunicat.

Până în prezent în Israel, stadioanele aveau obligaţia să limiteze prezenta fanilor până la o treime din capacitatea totală a stadionului, fiind vorba doar despre câteva mii de suporteri. Înainte de apariţia pandemiei de Covid-19 stadioanele aveau zeci de mii de suporteri.

Ce trebuie să facă părinţii care vor veni cu copiii la stadion

Părinţii care vin cu copiii la stadion, trebuie să aibă asupra lor un test anti-Covid-19 care să fie negativ, acesta trebuie să fie făcut cu minim 3 zile înainte de a intra pe stadion. Israelul este într-o continuă revenire la normal, după ce au abordat o campanie rapidă de vaccinare, unde au reuşit să imunizeze mai bine de jumătate din populaţie.

Această campanie de vaccinare a reuşit să conducă ţară la o scădere progresivă a ratei de infectare şi de mortalitate, foarte puţine persoane în stare gravă au ajuns la spital. Cu toate acestea, Guvernul israelian le-a atras atenţia oamenilor să fie în continuare precauţi deoarece acum sunt înregistrate noi tulpini şi toţi trebuie să se protejeze. Anunţul a fost făcut la începutul acestei săptămâni atunci când s-au descoperit 2 cazuri de infectare cu tulpina braziliană.

Israelul este pregătită să primească din nou vizitatorii, după ce au interzis accesul turiştilor care aveau viză turistică, la debutul pandemiei. Începând cu data de 23 mai 2021, Israelul îşi deschide granițele persoanelor vaccinate.

S-a anunţat de către oficialii UEFA ca la finala Europa League vor fi prezenţi spectatori

Veşti pozitive pentru iubitorii de fotbal, la finala Europa League de pe 26 mai 2021, li se vor permite suporterilor să fie prezenţi pentru a-şi încuraja favoriţii. Finala care se va juca în Polonia şi pe stadioane vor fi prezenţi 9.500 de spectatori, acesta fiind un procent de 25% din capacitatea arenei. Totul a fost posibil după ce autorităţile poloneze au acceptat această propunere.

„Suporterii veniţi din străinătate vor trebui să se conformeze restricţiilor şi exigenţelor de intrare pe teritoriu” în vigoare la data finalei, întrucât „nicio excepţie nu va fi acordată”, a avertizat instanţa europeană.

Pe 31 martie 2021, UEFA a oferit un comunicat prin care preciza faptul că la finalele competiţiilor europene vor li se vor permite suporterilor să fie prezenți pe stadioane. Oficialii UEFA au împărţit bileţele în mod egal, a acordat fiecărei echipe câte 2.000 de bilete şi încă 2.000 au fost puse la vânzare pe site-ul oficial până vineri. Iar cele 1.500 de bilete rămase merg către cei de la comitetul local de organizare. Preţul biletelor încep de la 40 de euro şi ajung până la 130 de euro. Şi la EURO 2020 s-a propus un număr de persoane care să fie prezente la turneul final.

Adauga un comentariu