Sport

Stadion nou, de peste 16.000 de locuri, la Oradea

Publicat: 13 oct. 2020
proiect stadion Oradea
A fost aprobat studiul de fezabilitate a viitorului stadion din Oradea

În ultima ședință a Consiliului Local din acest mandat, de ziua Ziua Oradiei, a fost aprobat studiul de fezabilitate a viitorului Complex Sportiv. Proiectul include și un stadion cu o capacitate de 16.291 de locuri:

Proiectat a fi construit pe strada Făgăraşului, între actualul amplasament al grădinii zoologice şi noua sală de sport aflată în construcție, complexul va cuprinde 3 obiective:

  1. Stadionul cu 16.291 de locuri.
  2. Piața de acces pietonal şi parcarea subterană de 150 de locuri.
  3. Hotelul, zona de conferințe şi spa.

Valoarea estimată a complexului sportiv este de peste 45 milioane euro, plus TVA.

Stadionul de la Oradea ar putea fi gata anul viitor

Primarul Ilie Bolojan anunță pe pagina sa de Facebook că noul stadion ar putea fi gata anul viitor.

„În perioada următoare vom susține proiectul în comisiile de specialitate tehnico-economice ale Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării, în așa fel încât să se poată adopta hotărârea de guvern privind aprobarea indicatorilor acestei investiții.

Dacă totul merge bine, ne propunem ca la finalul anului viitor să avem un contract de execuție semnat pentru începerea lucrărilor”, se arată în mesajul postat pe Facebook de Ilie Bolojan, primarul din Oradea.

Recent s-a spus că întregul complex din Oradea va costa între 20 și 40 de milioane de euro.

CAO Oradea tocmai a promovat în Liga 3 și ar putea evolua în viitor pe noua arenă.

Stadion de 24.179 locuri la Iași

Primarul Mihai Chirica a anunţat pe 13 august 2020 că proiectul privind studiul de fezabilitate la noul stadion „Regele Ferdinand I” a ajuns la final. În Consiliul Local va intra proiectul pentru iniţierea documentaţiei la arenă din Moară de Vânt. Noul stadion va avea o capacitate de 24.179 locuri.

„Politehnica Iaşi a rămas în Liga 1 alături de celelalte cluburi de renume din ţară. Este un moment pozitiv să avansăm un proiect pentru o nouă arenă. Ne dorim ca Poli să lupte la titlu, nu doar la retrogradare”, a spus primarul Mihai Chirica.

Proiectul de realizare a unui stadion de nivel european în Municipiul Iași mai face un pas important. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de luni, 17 august, va figura un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru viitorul stadion „Regele Ferdinand I”. Capacitatea noii arene va fi de 24.179 de locuri, suprafața desfășurată a stadionului urmând a fi de 85.194,83 metri pătrați. Valoarea totală a investiției este estimată la 548.807.138,13 lei, cu TVA (circa 113 milioane de euro), din care construcții și montaj de 454.708.765,39 lei, inclusiv TVA (aproape 94 de milioane de euro).

Stadion nou la Dinamo?

Noul stadion al echipei Dinamo ar putea avea o capacitate de 33.000 de locuri, iar costul lucrărilor se va ridica la circa 100 milioane de euro.

„Referitor la Stadionul Dinamo, precizăm faptul că, inițial, CS Dinamo a predat către CNI amplasamentul pe care se află actualul Velodrom, pentru care a fost demarată procedura de achiziție publică și s-a semnat contractul pentru întocmirea studiului de prefezabilitate și studiului de fezabilitate”a declarat Adrian Cefalan, directorul de investiții al CNI.

 

Adauga un comentariu