International

Stare de alertă în New York după ce inundațiile devastatoare! Mai multe persoane au murit – FOTO

Publicat: 02 sept. 2021
un bărbat cu un copil în brațe fuge de inunații din cauza ploii din New York
Inundații istorice în New York, oficialitățile declarând stare de alertă

Cel puțin nouă persoane au murit după inundații devastatoare și tornade au lovit nord-estul SUA, relatează presa locală. În New York a fost decretată starea de alertă.

Unele persoane au fost prinse în subsolurile inundate ale caselor lor, în timp ce un cadavru a fost găsit într-un vehicul care a fost dus de ape.

Stare de alertă în New York din cauza unor inundații devastatoare

Guvernatorii New York și New Jersey au declarat starea de urgență, iar primarul orașului New York, Bill de Blasio, l-a numit „eveniment meteorologic istoric”. Cel puțin 8 cm de ploaie a căzut în doar o oră în Central Park din New York.

Aproape toate liniile de metrou din New York au fost închise, iar vehiculele care nu sunt de urgență au fost interzise pe drumuri. Multe zboruri și trenuri din New York și New Jersey au fost suspendate. Primarul orașului Passaic din New Jersey, Hector Lora, a declarat pentru CNN că trupul unui bărbat în vârstă de 70 de ani a fost recuperat dintr-un vehicul care a fost măturat în urma inundațiilor.

NBC New York a raportat că cel puțin încă o persoană a murit în New Jersey. NBC și AFP au raportat că șapte persoane au murit în New York, unele după ce au rămas prinse în subsolurile lor.

Un băiat de doi ani a fost printre victime în New York.

Filmările de pe rețelele de socializare au arătat că apa se revarsă în stațiile de metrou și casele oamenilor și drumurile inundate. George Bailey, rezident din New York, a declarat pentru BBC: „Chiar în mijlocul cinei aud gâlgâituri, iar apa iese din canalul de duș din baia noastră.

„M-am dus să verific linia principală de apă din camera de utilitate și, până când am intrat înapoi în sufragerie, era aproape un picior de apă. A fost incredibil cât de repede a trecut.”

Terra se confruntă cu fenomene meteo istorice

Anul trecut a fost cel mai cald an înregistrat în toată Europa, depășind nota precedentă cu o distanță considerabilă, spun oamenii de știință. Temperaturile din regiune au fost cu peste 1,9C peste media pe termen lung dintre 1981 și 2010, iar asociațiile de protecție a mediului trag un semnal de alarmă referitor la schimbările climatice.

Raportul State of the Climate 2020 al Societății Meteorologice Americane spune că temperaturile din Arctica cresc, de asemenea, rapid. Temperatura pe uscat a fost cea mai mare de când au început înregistrările în 1900.

Încălzirea globală şi schimbările climatice reprezintă o uriaşă problemă la nivel internaţional. Schimbările climatice aduc şi schimbări de structură geografică dar şi anumite influnte asupra agriculturii mondiale. De exemplu, un raport recent arăta faptul că insulele Maldive ar putea dispărea până la sfârșitul secolului din cauza fenomenelor meteo.

“Schimbările climatice sunt reale și suntem cea mai vulnerabilă țară din lume. Pentru noi, nu există un teren mai înalt… Suntem doar noi, sunt doar insulele noastre și Oceanul”, a spus Aminath Shauna.

În China au avut loc inundații puternice

Recent, în mai multe orașe din China au avut loc inundații puternice. Inundațiile masive din centrul Chinei cauzate de precipitații record au lăsat 12 morți și peste 100.000 de persoane au fost evacuate din casele lor.

Peste 10 de orașe din provincia Henan, inclusiv capitală să de provincie Zhengzhou, sunt afectate. Filmele care circulă online arată oameni care se zbăteau în apele de pe drumuri și gări.

Președintele Xi Jinping a declarat miercuri, 21 iulie 2021, că „situația de prevenire a inundațiilor este foarte severă” și se află într-o „etapă critică”.

Adauga un comentariu