Razboi în Ucraina

Statele Unite au anunțat o nouă rundă de sancțiuni pentru Rusia

Publicat: 15 sept. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Statele Unite au anunțat o nouă rundă de sancțiuni pentru Rusia
Statele Unite au anunțat joi o nouă rundă de sancțiuni vizând două duzini de oficiali ruși

Statele Unite au anunțat joi o nouă rundă de sancțiuni vizând două duzini de oficiali ruși, inclusiv bancheri, un grup paramilitar neonazist și o apropiată a președintelui Vladimir Putin, acuzată că a coordonat strămutarea forțată a copiilor ucraineni, potrivit AFP.

„Statele Unite vor continua să ia măsuri ferme pentru a trage Rusia la răspundere pentru crimele sale de război, atrocitățile și agresiunea” din Ucraina, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

Aproximativ 22 de oficiali și entități sunt pe lista neagră a SUA

Aproximativ 22 de oficiali și entități sunt pe lista neagră a SUA, inclusiv persoane apropiate liderului cecen Ramzan Kadîrov, care a fost deja sancționat, precum și membri de rang înalt ai sistemului bancar rus, inclusiv Vladimir Komlev, care conduce sistemul de plăți Mir.

În același timp, departamentele Trezoreriei și Comerțului interzic toate exporturile de materiale informatice către Rusia și Belarus, pentru a împiedica, potrivit Trezoreriei, eforturile de reconstrucție ale armatei ruse, care a suferit pierderi grele în războiul împotriva Ucrainei, lansat în februarie anul trecut.

Sancțiunile vizează, de asemenea, o apropiată a președintelui rus, Maria Lvova-Belova, care conduce Comisia prezidențială rusă pentru drepturile copilului și care este acuzată că „a coordonat deplasarea forțată a mii de copii ucraineni în Rusia”, se arată în comunicat.

Acestea privesc, de asemenea, membri ai familiei liderului republicii ruse din Cecenia, Ramzan Kadîrov, inclusiv soțiile și fiicele acestuia. Prezentat drept „aghiotantul” președintelui rus, Ramzan Kadîrov a „acumulat o bogăție extremă, cu o casă în Emirate, o grădină zoologică privată, vehicule de lux și un mare fond ilegal”, se arată în text.

SUA vizează „Task Force Rusich”, un grup paramilitar neonazist asociat cu grupul Wagner

SUA vizează „Task Force Rusich”, un grup paramilitar neonazist asociat cu grupul Wagner, acuzat că a participat la lupte alături de trupele rusești în Ucraina, în special în apropierea orașului Harkov din nord-estul țării în 2022.

Se spune că Grupul Wagner ar avea legături cu oligarhul rus Evgheni Prigojin, considerat un apropiat al președintelui rus.

Sancțiunile au ca efect înghețarea oricăror active ale persoanelor desemnate și limitarea tranzacțiilor financiare ale acestora și, în general, a accesului la piețele financiare internaționale.

Comentarii
  • Când vor fi sancționate crimele de război comise de SUA în Vietnam, Coreea, Irak, Afganistan, Serbia, Libia?
    Probabil niciodată.
    SUA se consideră ca fiind jupânul absolut, care-și poate permite orice. SUA nu recunoaște jurisdicția Curții de la Haga, dar obligă pe ceilalți să o recunoască. SUA este convinsă că cetățenii ei au imunitate absolută, indiferent ce crime comit în alte țări.
    Amintiți-vă cazul Teo Peter. Sergentul Christopher Van Goethem vinovat de crimă a fost scos pe șest din țară și judecat în SUA de un tribunal militar. Verdictul tribunalului militar american a fost : nevinovat pentru crimă. Sentința a fost : mustrare scrisă pentru declarații false și pentru adulter.
    Justitie, nu glumă!

  • si cum crezi tu ca trebuie sa reactioneze Romania o tara nesemnificativa atat militar nu mai vorbim economic.In istoria tarilor mici canti de unde bate vantul,azi bate de la vest ieri a batut de la est,maine draku mai stie!

  • pai asta se intampal acum,cand am fost cu Hitler ne-am comportat asa cum sa cant de la Berlin cand am fost cu Stalin am cantat cum sa dictat de la Moscova,acum cantam de la Washinton,e simplu altel te pisi conta vantului si bunicul meu daca ar mai trai ti-ar explica mai bine cum e cu rusii!

Adauga un comentariu