International

Statul islamic, ”umbra a ceea ce era”

Publicat: 23 iul. 2020
Statul islamic, ”umbra a ceea ce era”
Statul islamic, ”umbra a ceea ce era”

Statul islamic, ”umbra a ceea ce era”. Coaliția grupării Statului Islamic a anunțat numărul doi în ceea ce reprezintă ierarhia forțelor coaliției. Aceasta este ”conştientă că SI nu va niciodată eraticat complet”, iar cu toate acestea își va limita prezența militară în Irak pentru lunile următoare, a anunțat generalul Kenneth Ekman, adjunctul comandantului forţelor coaliţiei, miercuri, într-o conferință de presă.

Planurile pe care se bazează coaliția se realizează pe riscurile unei resurgențe a Statului Islamic, iar ”noi îndepărtăm acest lucru, pentru că pur şi simplu acest lucru nu s-a întâmplat”, le-a spus Ekman unor jurnalişti de la Pentagon.

La Bagdad, generalul american, constată acest lucru o ”regresie”

Ekman, generalul american, arată că SI nu este capabil să controleze teritoriul. Ei se confruntă cu mari dificultăți de a găsi o zonă pentru a se adăposti în zonele rurale.

”Ei se confruntă cu dificultăţi în a găsi refugiu în zonele rurale. Liderii lor, finanţele lor, logistica lor, presa lor nu mai sunt decât umbra a ceea erau”, a declarat Ekman.

”Unul dintre semnele succesului este faptul că SI nu este capabil să controleze teritoriu”, a continuat el.

”Atunci când se ajunge în punctul în care mai avem doar o mică insurecţie care se ascunde în zone rurale, în peşteri şi în munţi, am reuşit pe ansamblu”, a apreciat el.

Acum, obiectivul principal este de a menține Statul Islamic la nivelul la care se află acum. S-a ajuns la concluzia că armata irakiană este ”deja mai puternică decât SI”. Acest fapt le va permite ţărilor care fac parte din coaliţie să-şi reducă efectivele militare pe teren, a adăugat generalul american.

Armatei irakiene i-au fost deja restituite mai multe baze militare, iar în apropiere de Bagdad, marea tabără de antrenament în care s-a construit un sat fals cu scopul formării militarilor în lupta în mediul locuit, urmează să-i fie restituită sâmbătă, a anunţat Ekman.

Forţele americane, care reprezintă grosul trupelor coaliţiei în Irak şi Siria, urmează să fie reduse ”treptat şi (…) în coordonare strânsă cu Guvernul irakian”.

Statele Unite au în mod oficial 5.200 de militari în Irak.

Pentagonul nu mai prezintă numărul militarilor americani desfăşuraţi în nord-estul Siriei.

Adauga un comentariu