Actualitate

Ștefan Petreuș a murit! E doliu în muzica românească: ,,Frații Pereuș cântă lângă îngeri”

Publicat: 25 iun. 2022
Ștefan Petreuș, cunoscutul interpret al formației Frații Petreuș, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani

Ștefan Petreuș, cunoscutul interpret al formației Frații Petreuș, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani. Artistul a făcut parte din celebra formaţie Frații Petreuș, renumita pentru cântecele din zona Maramureşului.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către realizatoarea TV Iuliana Tudor

”S-a stins din viață Ștefan Petreuș! De-acum Frații Petreuș sunt împreună și cântă lângă îngeri! Rămas bun!”.

Imediat după tragica veste, comentariile au început să curgă pe reţelele de socializare. Inclusiv Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a transmis un gând bun iubitului artist:

‘‘Dumnezeu să îl odihnească cu drepții în Împărăția Sa cea veșnică! Veșnica lui pomenire din neam în neam!”.

Cine a fost Ștefan Petreuș

Ștefan Petreuș s-a născut pe 3 martie 1940, în Glod, Maramureș şi era cu patru ani mai mare decât fratele său, Ion Petreuș. Acesta a murit în urmă cu 20 de ani, la vârsta de 57 de ani.

Harul muzical a fost moștenit de la tatăl lor, Pătru Petreuș-Codrea. A început să cânte din vioară din copilărie şi pe vremea când nici măcar nu împlinise bine 6 ani, deja ştia să cânte pe de rost mai multe melodii. În 1966 s-a angajat în orchestra de muzică populară a Ansamblului ”Maramureșul” din Baia Mare, iar în anul următor s-a angajat și fratele său, Ion.

Formaţia Fraţii Petreuş a devenit cunoscută pentru cântecele din inima Maramureşului. Cei doi s-au făcut remarcați prin numeroasele înregistrări instrumentale și vocale pe care le-au realizat și prin materialele discografice elaborate. Fraţii Petreuş au debutat în radio și în televiziune în anul 1968, iar primul disc l-au înregistrat în 1969-1970.

Fratele lui Ștefan Petreuș, Ion Petreuș, a murit în 2002, la vârsta de 57 de ani. Acesta a decedat într-un spital din Baia Mare, după ce a căzut în curtea casei şi s-a lovit puternic la cap. Mai multe zile a stat în comă profundă şi a fost operat de o echipă de neurochirurgi de la Spitalul Județean Maramureș. Din păcate, medicii nu au putut să îl salveze.
Adauga un comentariu