Sport

Ștefan Radu a refuzat o ofertă de la un club-gigant pentru a intra în istoria lui Lazio! Transferul căruia i-a spus pas

Publicat: 08 apr. 2021
Ștefan Radu
Juventus a fost dispusă să-l cumpere pe Ștefan Radu de la Lazio, însă fundașul român a preferat să continue pe Olimpico

Ștefan Radu (34 de ani) a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria lui Lazio, clubul italian pentru care a adunat nu mai puțin de 402 meciuri, însă cariera fundașului român putea avea o altă turnură dacă accepta o ofertă pe care a avut-o de la Juventus acum câțiva ani. Ștefan Radu joacă la Lazio din 2008, când a fost cedat de Dinamo la formația din „Cetatea Eternă”.
Din 2008 și până în prezent, Ștefan Radu a avut mai multe oferte de a o părăsi pe Lazio, clubul italian care l-a cumpărat de la Dinamo în urmă cu 13 ani. Una dintre echipele care l-au vrut pe Radu a fost Juventus, în urmă cu mai mulți ani.

Juventus a fost dispusă să-l cumpere pe fundașul român de la Lazio, însă acesta a preferat să continue pe Olimpico

„Bătrâna Doamnă” a fost dispusă să-l cumpere pe fundașul român de la Lazio, însă acesta a preferat să continue pe Olimpico. Genoa e o altă echipă care l-a dorit pe Ștefan Radu.

„A rezistat acolo cu Lotito (n. red – Claudio Lotito, președintele lui Lazio). Jos pălăria pentru el. A fost mereu serios, a suferit multe accidentări, nu putea juca, reintra. A revenit, a demonstrat mereu. Norocul lui a fost că a avut în ultima perioadă un antrenor ca Inzaghi, cu care a fost coleg și l-a ajutat mult. Eu zic că Ștefan Radu merită tot respectul și a câștigat respectul în Italia, mai ales la Lazio. Știu că deja se discuta să mai facă un an de contract cu el, apoi cred că va rămâne în club”, a declarat Rossi.

„A avut oferte de a merge la alte echipe, l-a dorit Genoa, dar și echipe mai mari. Mi se pare că era în discuție cu Juventus, cu ani în urmă, dar nu s-a concretizat. În ultima perioadă a avut oferte din Serie A, dar a preferat să rămână la Lazio și a făcut o alegere bună. Demonstrează că a ajuns pe merit unde a ajuns. E greu să stai atâția ani la o echipă în Italia. Nu sunt multe exemple: Totti, Del Piero, Maldini”, a mai spus Rossi.

Din momentul transferului său pe Olimpico și până acum, Ștefan Radu a strâns 402 partide, timp în care a marcat de opt ori și a livrat 20 de pase de gol. Fundașul român a câștigat șase trofee în tricoul lazialilor, trei Cupe ale Italiei și trei Supercupe ale Italiei.

2,5 milioane de euro este cota de piață a lui Ștefan Radu în acest moment, potrivit specialiștilor de la transfermarkt.com

Adauga un comentariu