Sport

Vine Ștefan Radu la echipa națională pentru Jocurile Olimpice? Secundul naționalei, Nicolae Dică, lămurește misterul momentului

Publicat: 28 nov. 2020
Ștefan Radu s-a retras în 2013 de la echipa națională și a spus atunci că vrea să se concentreze pe activitatea de la echipa de club
Ștefan Radu

Ștefan Radu s-a retras în 2013 de la echipa națională și a spus atunci că vrea să se concentreze pe activitatea de la echipa de club

Nicolae Dică a fost întrebat dacă zvonurile care susțin că Ștefan Radu ar putea fi prezent cu echipa olimpică la JO Tokyo 2021 sunt adevărate. Secundul lui Mirel Rădoi spune însă că revenirea lui Ștefan Radu la națională este un capitol încheiat.
Ștefan Radu s-a retras în 2013 de la echipa națională și a spus atunci că vrea să se concentreze pe activitatea de la echipa de club. Între timp, a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui Lazio și s-au tot făcut eforturi ca el să revină la echipa națională, însă el a refuzat de fiecare dată. Nicolae Dică spune că subiectul revenirii sale este închis, după ce presa din Italia a scris că el ar putea face parte din echipa olimpică a României pentru Tokyo 2021.

Nicolae Dică lămurește misterul revenirii lui Ștefan Radu: „Nu mai are rost să vorbim”

În urmă cu o săptămână, site-ul cittaceleste.it a scris că Ștefan Radu este tentat să accepte propunerea lui Mirel Rădoi, aceea de a face parte din echipa olimpică a României. Naționala de fotbal a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2021 după ce echipa de tineret a ajuns în semifinalele Campionatului European sub 21 de ani.
Potrivit presei din Italia, Mirel Rădoi ar fi insistat ca Ștefan Radu să facă parte din echipa care va merge la Jocurile Olimpice și fundașul lui Lazio ar fi tentat să accepte. Însă Nicolae Dică spune că jucătorul în vârstă de 34 de ani este un capitol închis pentru națională, după ce a anunțat că nu se gândește să revină asupra deciziei pe care a luat-o în urmă cu șapte ani:

„Eu știu că e un capitol încheiat. Nu mai are rost să vorbim, pentru că s-a încercat de atâtea ori”, a declarat Nicolae Dică.

Selecționerul Mirel Rădoi a avut o discuție cu Ștefan Radu

Naționala olimpică a României va fi formată din jucători sub 23 de ani, dar selecționerul are voie să convoace și trei fotbaliști peste această limită de vârstă.
Mirel Rădoi a încercat să-l convingă pe Ștefan Radu să revină la echipa națională
Imediat după ce a fost numit selecționer, Mirel Rădoi și-a încercat șansa și a avut o discuție cu Ștefan Radu, în care și-a dorit să-l convingă să revină la echipa națională. Însă actualul selecționer n-a avut mai mult succes decât predecesorii săi:

„Am discutat cu Ștefan Radu, iar decizia lui privind prezența la echipa națională rămâne aceeași. Nu există probleme între noi doi sau între el și Federație, pur și simplu e o decizie pe care a luat-o în trecut și orice revenire ar însemna discuții pe care nu le dorește, pe tema absenței lui de până acum”, a spus atunci Rădoi.

Adauga un comentariu