Local

Stenograme incendiare, într-un dosar de șpagă, la Iași! Agentul, către șofer: „Și în afară dai 100 de lei la polițiști?!”

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Stenograme incendiare într-un dosar de șpagă la Iași Agentul către șofer Și în afară dai 100 de lei la polițiști
Anchetatorii ieșeni au înregistrat o convorbire în trafic, între un șofer care încerca să-i dea șpagă unui agent de Poliție pentru a nu fi sancționat

Oamenii legii au redat stenograme incendiare într-un dosar de șpagă. La finele săptămânii trecute, în acest caz, Ioan Micuțaru a primit o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită. De asemenea, magistrații au confiscat de la șofer suma de 100 de lei, ce ar fi fost oferită drept șpagă unui agent de Poliție. În dosar au fost redate și conversațiile purtate de conducătorul auto cu agentul de Poliție.

Anchetatorii ieșeni au redat stenograme incendiare într-un dosar de șpagă. La finele săptămânii trecute, în acest caz, Ioan Micuțaru a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită. Totodată, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au confiscat de la șofer suma de 100 de lei, ce ar fi fost oferită drept șpagă unui agent de Poliție.

„Instanța îi impune inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul unei instituţii aflate în subordinea Primăriei, fie în cadrul unei instituţii aflate în subordinea DGASPC Iași. Confiscă de la inculpatul Ioan Micuţaru suma de 100 de lei, dată cu titlu de mită”, au precizat magistrații ieșeni.

Ioan Micuţaru, acuzat că a încercat să dea mită

Dosarul lui Ioan Micuțaru a început pe 19 martie 2021. Anchetatorii ieșeni l-au trimis în judecată pentru dare de mită. Oamenii legii au afirmat că Ioan Micuțaru a intrat în atenția lor în urmă cu peste un an. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au susținut că, atunci, șoferul ar fi încercat să-i dea șpagă unui om al legii.

„Pe 29 decembrie 2020, inculpatul i-a dat, în mod direct, pentru sine, unui agent de Poliție din cadrul Biroului Rutier Pașcani, suma de 100 de lei. Suma a fost remisă în legătură cu urgentarea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, constând în efectuarea într-un scurt timp a controlului asupra actelor personale și ale auto, asupra ansamblului de vehicule condus de acesta. Ansamblul era format dintr-un auto trăgător marca Volkswagen și remorcă trăgător marca Tema. Totodată, suma a fost remisă în legătură cu îndeplinirea corectă a atribuțiilor de serviciu în caz de constatare a unor eventuale nereguli, abateri la regimul circulației, care ar fi fost comise în trafic de șofer”, au spus oamenii legii.

Stenograme incendiare, în dosarul de șpagă

Anchetatorii ieșeni au afirmat că, în clipa în care a fost tras pe dreapta, șoferul i-ar fi înmânat agentului de Poliţie o serie de documente introduse într-o folie, pliată în două, fără ca acele acte să îi fie solicitate. Agentul a deschis folia pliată şi a observat aşezată deasupra o bancnotă de 100 de lei, în timp ce şoferul ar fi insistat, în mod repetat, ca poliţistul să verifice actele.
Agentul nu a mai verificat actele din interiorul foliei, a restituit imediat documentele șoferului, solicitându-i acestuia să ia banii înapoi. Iată discuția înregistrată la data respectivă:

  • „(…) I.M.: – Uitaţi-vă dumneavoastră în acte!
  • V.V.: – Da’ ăștia… ce-s cu ei?
  • I.M.: – Ce anume?
  • V.V.: – Banii ăştia!
  • I.M.: – Nu… da’-s… să vă uitaţi în acte!
  • V.V.: – Da’ actele sunt la mine! Ăştia… ce-s cu ei? (I.M. nu răspunde, V.V. îi restituie folia cu înscrisuri în care se află bancnota de 100 lei).
  • I.M.: – (insistă) Haideţi, vă rog eu frumos! Că tre’ să mă duc să iau maşina aia…
  • V.V.: – O să mergeţi după noi. Da?!
  • I.M.: – Haideţi, vă rog frumos!
  • V.V.: – Mergeţi după noi! (se îndreaptă către autospeciala MAI, condusă de colegul său)
  • (…) Sigur n-ai nicio problemă la platformă?
  • I.M.: – Sigur! V-am zis că 100 la sută.
  • V.V.: – Și, atunci, pentru ce mi-ai pus suta aia?!
  • I.M.: – Păi, eu mă grăbesc să mă duc după mașină și de asta… V-am zis, pe drum, că nu am probleme… da’ eu fac și în afară și știți cum…
  • V.V.: – Și în afară dai o sută de lei la polițiști?
  • I.M.: Cinci euro, 10 euro, depinde…”

Acum, rămâne de văzut dacă sentința din acest dosar cu stenograme incendiare va fi sau nu contestată.

Adauga un comentariu