Local

Un șofer din Iași a încercat să-i dea șpagă unui polițist! Procurorii ieșeni au intrat pe fir și l-au trimis în judecată pe bărbat! (Exclusiv)

Publicat: 25 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un șofer din Iași a încercat să-i dea șpagă unui polițist Procurorii ieșeni au intrat pe fir și l-au trimis în judecată pe bărbat Exclusiv
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis în judecată un individ acuzat că a încercat să îi dea șpagă unui agent de Poliție

Un bărbat din județul Iași va fi nevoit să ofere explicații în instanță, după ce a fost acuzat că a vrut să îi dea șpagă unui om al legii. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis recent în judecată pe Ioan Micuțaru. Acuzația adusă de anchetatori în cazul acestuia: dare de mită

Un șofer din Iași va fi obligat să dea ochii cu magistrații, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni. Mai exact, individul ar fi încercat să îi dea șpagă unui polițist. Însă anchetatorii ieșeni au intrat pe fir și l-au trimis în fața instanței pe bărbat!
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis recent în judecată pe Ioan Micuțaru. Acuzația adusă de oamenii legii în cazul acestuia: dare de mită. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și bărbatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșeanul Ioan Micuțaru, acuzat de dare de mită

Anchetatorii ieșeni au precizat faptul că Ioan Micuțaru a intrat în atenția lor la finele anului trecut. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au susținut că, atunci, șoferul ar fi încercat să-i dea șpagă unui om al legii.

„Pe data de 29 decembrie 2020, inculpatul i-a dat, în mod direct, pentru sine, unui agent de Poliție din cadrul Biroului Rutier Pașcani, suma de 100 de lei. Această suma a fost remisă în legătură cu urgentarea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, constând în efectuarea într-un scurt timp a controlului asupra actelor personale și ale auto, asupra ansamblului de vehicule condus de acesta. Ansamblul era format dintr-un auto trăgător marca Volkswagen și remorcă trăgător marca Tema. De asemenea, suma a fost remisă în legătură cu îndeplinirea corectă a atribuțiilor de serviciu în caz de constatare a unor eventuale nereguli, abateri la regimul circulației, care ar fi fost comise în trafic de șofer. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Alt caz similar, în județul Iași

În urmă cu câteva luni, un alt bărbat a fost acuzat că a încercat să-i dea șpagă unui polițist de frontieră. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Ionel Cojocariu (31 de ani), pentru dare de mită.
Anchetatorii ieșeni au afirmat că incidentul în care a fost implicat Ionel Cojocariu a avut loc în urmă cu doi ani.

„Pe data de 15 martie 2019, în jurul orei 23:40, inculpatul i-a oferit suma de 100 de lei unui agent-șef adjunct din cadrul patrulei Serviciului Poliției de Frontieră Țuțora – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit anchetatorilor ieșeni, în seara respectivă, un echipaj al Poliției de Frontieră l-a tras pe dreapta pe Ionel Cojocariu, care se afla la volanul unui autoturism. Procurorii au mai susținut că individul mirosea a alcool, iar polițistul de frontieră a vrut să îi întocmească un dosar penal.

Adauga un comentariu