Local

Strada dr. Alexandrina Miron Tănăsescu va fi modernizată după ce va fi inclusă în domeniul public

Publicat: 04 mart. 2021
Palatul Roznovanu de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, sediul în care funcționează Primăria Iași
Palatul Roznovanu de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, sediul în care funcționează Primăria Iași

Conducerea Primăriei Municipiului Iași dorește să facă o serie de precizări necesare pentru corecta informare a opiniei publice în legătură cu situația străzii dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, din zona cartierului Green Park.

Conștientă de nevoia legitimă a locuitorilor acestui cartier, ca și a tuturor cetățenilor Municipiului Iași, de a beneficia de infrastructură rutieră civilizată și modernă, conducerea municipalității a făcut verificări privind regimul juridic al arterei menționate. Astfel, deși strada dr. Alexandrina Miron Tănăsescu (fostul fundac Aurel Vlaicu) este inclusă în nomenclatorul stradal, aceasta nu este inclusă și în inventarul domeniului public al Municipiului Iași.

Potrivit legii, municipalitatea nu poate face investiții într-un imobil care nu aparține domeniului public. Totuși, potrivit verificărilor făcute astăzi, 4 martie 2021, modernizarea străzii respective și predarea către municipalitate a fost o obligație asumată de către dezvoltatorul complexului imobiliar prin Planul Urbanistic Zonal votat de Consiliul Local.

Întrucât mai mulți cetățeni au solicitat modernizarea acestei străzi, municipalitatea a început deja demersurile tehnice și juridice prealabile lucrărilor de modernizare (verificarea cărților funciare pentru stabilirea regimului de proprietate al străzii, măsurători, ridicarea topografică etc.). După finalizarea tuturor acestor demersuri și includerea străzii în inventarul domeniului public, municipalitatea va proiecta, iar apoi va finanța execuția lucrărilor de modernizare a acesteia.

De altfel, fondurile necesare pentru finanțarea proiectării și execuției lucrărilor vor fi incluse în bugetul local începând din acest an. Conducerea Primăriei Municipiului Iași face apel la partidele politice reprezentate sau nu în Consiliul Local, ca și la unele asociații civice să nu politizeze situația și îi asigură pe cetățenii din zonă, cu toată considerația, că va încerca să le rezolve solicitările în cel mai scurt timp posibil din punct de vedere legal.

Comentarii
  • Din 2016 de cand s-a schimbat denumirea strazii, municipalitatea a avut timp sa includa strada in inventarul domeniului public! ( desi corect ar fi fost sa fie consultati si locuitorii zonei daca sunt de acord cu schimbarea denumirii strazii!).Dar desi dl. Primar a venit la taiat panglica cartierului Green Park nu a binevoit sa faca mai multe demersuri pentru locuitorii din zona, in sensul fluidizarii traficului stradal si al eradicarii noroiului( cand a venit dansul strada era degajata de autovehicule si spalata).
    Acum asteptam inca patru ani, pana la urmatoarele alegeri sa aflam ca s-a inclus strada in planul urbanistic zonal si peste inca 4 ani va fi propusa spre asfaltare!! Multumim municipalitatii!

Adauga un comentariu