Titlurile zilei

Străzi spălate și curățate pentru vizita primarului Mihai Chirica în cartierul Bucium. Localnicii ies din casă doar cu cizme de cauciuc, iar edilul și-a adus aminte că are nevoie de votul lor – FOTO

Publicat: 22 feb. 2024
_____ Vizualizări 23 Comentarii
Străzi spălate și curățate pentru vizita primarului Mihai Chirica în cartierul Bucium. Localnicii ies din casă doar cu cizme de cauciuc iar edilul și-a adus aminte că are nevoie de votul lor - FOTO
Mihai Chirica a coborât printre „muritori”. Acesta a vizitat Buciumul pentru a număra gropile

Mihai Chirica a ieșit din bârlog ca să numere gropile din Iași. Disperat că pierde voturi, acesta a făcut o baie de mulțime în zona Bucium

Primarul Iașului a pierdut mulți potențiali votanți după eșecurile din administrația locală. Cetățenii s-au săturat de balivernele și de promisiunile deșarte ale acestuia. Disperat că scade în sondaje, edilul și-a trimis echipele să spele străzile, să le măture și să strângă noroiul din Bucium, pentru a ieși să numere gropile, părăsindu-și biroul călduț de la Palatul Roznovanu.

Mihai Chirica s-a apucat să numere gropile. Edilul și-a făcut campanie electorală în Bucium

Edilul Iașului a început campania electorală. În cursul zilei de ieri, 21 februarie 2024, acesta a petrecut mai bine de 2 ore pe străzile din Bucium, într-o așa-zisă inspecție a gropilor din teren. În fapt, acțiunea a avut ca principal obiectiv campania electorală, doar pentru ca ieșenii să îi mai vadă, la final de mandat, așa-zisul interes pentru comunitate.

Cu o întreagă echipă în spate, edilul a colindat câteva străzi din Bucium pentru a se face văzut și pentru a se lăsa fotografiat „în teren”, sub pretextul unei inspecții. Nu este o noutate pentru ieșeni faptul că Mihai Chirica face vizite prin oraș doar pentru a mai câștiga câteva voturi și pentru a promite din nou proiecte pe care nu a fost capabil să le finalizeze sau cel puțin să le înceapă în teren, dar pe care le promite la fiecare campanie electorală. Mai mult decât atât, anul trecut, în Bucium, pe străzile de pământ și piatră nu s-a turnat niciun metru de asfalt, iar de trotuare nici nu mai încape discuția, acestea sunt aproape inexistente.

Problemele uriașe din Bucium nu au fost luate în seamă de Mihai Chirica de ani de zile, iar acum pozează într-un primar implicat și dornic de a munci. De exemplu, oamenii care locuiesc pe stradela Bârnova, din Bucium, la o aruncătură de băț de strada principală, sunt condamnați să meargă prin mocirlă. Aceștia au făcut sesizări peste sesizări și au primit, în schimb, de fiecare dată, doar promisiuni deșarte.

De mai mulți ani, și strada Ciprian Porumbescu se află în discuții pentru a fi modernizată. Deși administrația publică locală, în speță primarul Mihai Chirica, a susținut că procesul va fi grăbit, chiar și după 5 ani, autoritățile nu au reușit să facă ceva notabil pentru această arteră. Strada arată dezastruos, este plină de cratere adânci și se prezintă ca o mlaștină. Iar acestea sunt două exemple din multitudinea de probleme cu care se confruntă ieșenii din Bucium zi de zi și de care Mihai Chirica ia doar act și oferă doar promisiuni într-un discurs regizat pentru a-și urma propriul interes, anume un nou mandat în funcția de primar al Iașului.

Internauții l-au taxat pe Mihai Chirica și pe platformele de socializare

Într-o postare publicată pe o platformă de socializare, cu privire la vizita din teren a edilului Mihai Chirica, internauții l-au taxat pe primar.

„Nu înțelegeam eu de ce am văzut marți (n.r. – 20 februarie 2024), pe șoseaua Bucium, o mașină de curățat străzile. A fost prima oară când am văzut așa ceva pe aici și credeam că s-o fi pierdut. Acum, văzând postarea cu «vizita» domnului «premar», are sens… Noroc că nu e primăvară, că altfel ieșeau la vopsit frunzele și iarba cu verde”, a comentat un internaut.

Alți ieșeni l-au invitat pe edil pe străzile unde sunt probleme și unde pământul nu a văzut niciun metru de asfalt de ani de zile.

„Să vină pe strada Liviu Rebreanu cu cizme de cauciuc… Până la brâu”, a adăugat un alt internaut.

Edilul Mihai Chirica a ieșit, în sfârșit, din biroul de la Palatul Roznovanu. Acesta a făcut o vizită în Bucium ca să numere gropile.

Comentarii
  • Baile de multime specifice lui chirica.La asta a excelat.
    Un om intreg la minte ar fi avut demnitatea sa nu faca circ dar lui ii place circul, BARFA, paharelul.

  • Sa fie clar, acest individ nu a avut si nici nu va avea vreun interes pentru comunitatea ieseana.Ma mir cum de oamenii de acolo l-au lasat sa intre in cartiere.Fereasca Sfantul sa vina in zonele Copou, in zona in care a distrus toul cu autorizatiile sale de constructii blocuri, unde a sufocat intentionat traficul si unde poluarea creste de la zi la zi. Daca Buciumul il va vrea, atunci sa-l faca adminstrator acolo, in zona Copou-Viticultori-Dealul Zorilor sa nu se astepte la voturi.

  • Adevarul este ca nu avem pe cine vota.

    Toti sunt la fel. Se muta de la un partid la altul.

    Le arunca oamenilor cate un os, iar acestia, stand in 4 labe, asteapta bucurosi sa fie cineva in spatele lor si sa le demonstreze promisiunile facute. Din plin.

  • Suntem satui de promisiuni, de praf in ochi, de panselute si de un mare nimic pe care acest mascarici numit primar le-a azvarlit prostimii sa creeze impresia unui bun edil. Si-a rotunjit conturile destul de pe urma asa-zisilor dezvoltatori imobiliari si a facut suficiente combinatii cat a fost primar, poate asigura un trai decent pentru stra-stra nepotii lui. Cred ca ii ajunge! Sa stea sa-si creasca macar copilul asta, ca pe ceilalti i-a lasat de izbeliste. Iesenii nu-l mai voteaza, asta e clar, iar el cred ca simte, de aceea incearca sa para acum pe ultima suta de metri ceea ce nu a fost atatia ani!

  • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
    Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Ma adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Previziunile meteo se stiu din timp. Trebuie doar anticipat si toti trintorii sa fie la munca in strada. Ori vedeti cum a fost si cum e si acum. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.
    Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! Zilele trecute a obtinut si al doilea vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator, iar acum cu alianta PSD-PNL va defila invingator pentru ca ceilalti candidati nu vor face decit sa sparga votul in loc sa se uneasca pentru un singur candidat.

  • Mister Mishu, sa nu uiti sa-i spui paznicului cu tractorul plin de glod de la Cafeneaua Piata Unirii ca este centrul orasului si nu toloaca din satul lui.

  • Si voi sunteti niste jeguri.
    De ce stergeti comentariile care nu va convin??????

    Iesiti ieseni la vot.
    Doar asa alungam jigodiile.

  • S-a deschis terasa la Cafeneaua Piata Unirii. Exista autorizatie? Exista contract? De ce ocupa 1/4 din Piata Unirii? Ce masuri a luat Zanfirescu, serif la Politia Locala? Alo, DNA, DIICOT!

  • Voi vă plângeți de Bucium de Copou,veniți în Galata pe str Galbeni, Azilului,Fragilor,Urcusului care sunt la o aruncător de băț de chirica așa că ce pretenții aveți voi.Str.Galbeni e plină de gropi iar când plouă se face mocirlă, Azilului spui că e o uliță de la țară iar pe Fragilor cei de la Aoavital au contract la spart str. în fiecare an.De 2 sau 3 ori sanchi ia amendat chirica pentru neaducerea străzii la starea inițială și asta după niște reclamații.Nu sunt în stare să schimbe un segment de țeavă vechi de 40 de ani,preferă să blindeze țeava cu dop de lemn,așa că votați-l pe mr.peni hill

  • Probabil ca la mine in cartier lumea il voteaza. S-au asfaltat strazile in spatele blocului pt. prima data in 40 de ani. Asta sau avem vreo un consilier local prin zona:).

Adauga un comentariu